Μούμια... ο γηραιότερος άνδρας του Τόκιο...

Τον κρατούσαν σπίτι για να εισπράττουν τη σύνταξη...

Πήγαν να τον συγχαρούν για τα γενέθλιά του, αλλά ανακάλυψαν ότι είχε πεθάνει εδώ και πάνω από 30 χρόνια!

Η απίστευτη αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας και «πρωταγωνιστής» ήταν ένας άνδρας ο οποίος στα αρχεία εμφανιζόταν ως ο γηραιότερος άνδρας, με ηλικία 111 ετών.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στελέχη της δημοτικής αρχής επισκέφτηκαν τον Σόιγκεν Κάτο που είχε γεννηθεί στις 22 Ιουλίου 1899. Ωστόσο, τα μέλη της οικογένειά του εμπόδισαν τους υπαλλήλους, λέγοντας ότι δε θέλει να βλέπει κανέναν.


Αυτό προκάλεσε υποψίες
στις αρχές και ζητήθηκε η βοήθεια της αστυνομίας, η οποία μπήκε δια της βίας στο σπίτι και βρήκε ένα μουμιοποιημένο πτώμα στο κρεβάτι.

Η νεκροψία δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις για το πότε ακριβώς πέθανε ο άνδρας, αλλά από τη στιγμή που η τελευταία εφημερίδα που βρέθηκε στο δωμάτιο ήταν της 5ης Νοεμβρίου 1978, είναι πολύ πιθανό να πέθανε περίπου εκείνο τον καιρό.


Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι συγγενείς του Κάτο, είπαν στην αστυνομία ότι τον κράτησαν στο δωμάτιο για περίπου 30 χρόνια καθώς ο ίδιος ήθελε να είναι «ένας ζωντανός Βούδας».


Η οικονομική εφημερίδα Nikkei γράφει ότι το σύνολο των συνταξιοδοτικών καταβολών στον Κάτο ήταν 9,5 εκ. γεν, δηλαδή περίπου 84.700 ευρώ, από τα οποία, περίπου τα 6,1 εκ. γεν, (54.400 ευρώ) δεν υπήρχαν πλέον στο λογαριασμό.
source:skai.gr
top