“Γκρίνια” Ομπάμα προς

Ερντογάν με φόντο τα 

αμερικάνικα όπλα!


Δεν άρεσαν στον πλανητάρχη οι τουρκικές θέσεις για Ιράν-Ισραήλ

Ο αμερικανός πρόεδρος  προειδοποίησε τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως οι θέσεις της Άγκυρας απέναντι στο Ισραήλ και το Ιράν καθιστούν δύσκολη την πιθανότητα προμήθειας αμερικανικών όπλων.
 
 
«Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε στον Ερντογάν πως ορισμένες από τις θέσεις της Τουρκίας εγείρουν ερωτήματα, τα οποία πρόκειται να θιγούν στο Κογκρέσο», τονίζει στους Φαϊνάσιαλ Τάιμς ανώτατο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
 
Ο Ερντογάν σκοπεύει να αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να καταπολεμήσει το αντάρτικο του ΡΚΚ , το οποίο διατηρεί τα ορμητήριά του κατά της Τουρκίας στους ορεινούς όγκους του βορείου Ιράκ, έπειτα από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα της Μέσης Ανατολής στα τέλη του 2011, τονίζει η εφημερίδα.
 
Σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, ο Ομπάμα ζήτησε από το Ερντογάν να μετριάσει τις δηλώσεις του σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο διεθνής στολίσκος με τη βοήθεια προς τη Γάζα στις 31 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον τούρκο πρωθυπουργό στη σύνοδο της G20 στο Τορόντο τον Ιούνιο.source:newsit.gr
top