Οι 5 καλύτερες ταινίες για την... 

παραλία...

Αφού μας διαβάζετε αυτή τη στιγμή, τότε μάλλον θα είστε μακριά από κάποια παραλία. Μην ανησυχείτε όμως γιατί εμείς φροντίσαμε να φέρουμε τις πιο λαχταριστές παραλίες στην οθόνη σας, μέσω των 5 πιο εμβληματικών «ταινιών παραλίας», γεμάτες με ήλιο, άμμο και κύματα.
Καθήστε αναπαυτικά και απολαύστε τα trailers με τις πανέμορφες παραλίες, τα παιχνίδια με τα κύματα, τα μαυρισμένα κορμιά και την ξέγνοιαστη ατμόσφαιρα. Καλού κακού, βάλτε και λίγο αντηλιακό για να μην «αρπάξετε» από τον ήλιο...
The Beach – 2000
Ο Leonardo DiCaprio ανακαλύπτει ένα κοινόβιο ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν τη δική τους ουτοπία στην ομορφότερη παραλία του κόσμου και ο Danny Boyle μεταφέρει στην οθόνη το ομότιτλο ταξιδιωτικό μυθιστόρημα του Alex Garland με ένα σπουδαίο καστ που περιλαμβάνει τους Robert Carlyle, Tilda Swinton, Guillaume Canet και την πανέμορφη Virginie Ledoyen, αλλά και πανέμορφα τροπικά τοπία από την Ταϊλάνδη.
Point Break – 1991
Ο νεαρός αστυνομικός Keanu Reeves εισχωρεί στην παρέα του Patrick Swayze σε μια μυστική αποστολή για να ανακαλύψει αν οι συγκεκριμένοι σέρφερ είναι και οι καταζητούμενοι ληστές τραπεζών, μόνο και μόνο για να έρθει αντιμέτωπος με το δίλημμά καθήκον ή φιλία. Η Kathryn Bigelow σκηνοθετεί όπως πάντα με νεύρο και ακρίβεια, στην ταινία που την έβαλε στο παγκόσμιο στερέωμα.
Blue Crush – 2002
Η κουκλίτσα Kate Bosworth, μπορεί να είχε κάποιες ατυχίες στο παρελθόν σχετικά με τις επιδόσεις της στο σερφ, αλλά τώρα, με τη βοήθεια της εξωτικής Michelle Rodriguez και του νέου της ερωτικού ενδιαφέροντος Matthew Davis ετοιμάζεται να επανέλθει δριμύτερη στο δυσκολότερο (και πιο επικίνδυνο) διαγωνισμό σερφ που υπάρχει, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του John Stockwell.
The Blue Lagoon -1980
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη «Γαλάζια Λίμνη», την ταινία που αποθέωσε την αγνή ομορφιά της Brooke Shields; Μαζί με το νεοφερμένο Christopher Atkins υποδύονται δύο παιδιά που μεγάλωσαν μόνα τους σε έναν επίγειο τροπικό παράδεισο, ως μοναδικοί επιζώντες από ένα ναυάγιο. Εκπληκτικής ομορφιάς τοπία, υποβρύχιες λήψεις και ανέγγιχτη φύση, συνθέτουν το σκηνικό της κλασικής πια ταινίας του Randal Kleiser.
Blue Hawaii – 1961
Για το τέλος, αφήσαμε κάτι πραγματικά κλασικό, την πιο επιτυχημένη ταινία του Elvis Presley, με τον «Βασιλιά» στο ρόλο ενός νεαρού που μόλις τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία και επιστρέφει σπίτι του στη Χαβάη, θέλοντας να ακολουθήσει το όνειρό του: να αράζει στην παραλία και να κάνει σερφ. Αν και η ταινία θεωρείται ξεπερασμένη σήμερα, τα τοπία του νησιού Κουάι της Χαβάης, όπου κι έγιναν τα γυρίσματα, είναι αξεπέραστα.source:nooz.gr
top