Η αναβίωση της

Lancia Stratos...


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία της αυτοκίνησης έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Ο λόγος για την Lancia Stratos, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, σχεδιάστηκε και πάλι από την αρχή για λογαριασμό του Michael Stoschek, στον οποίο ανήκει η Brose KG, μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.
Το εσωτερικό της Stratos
Το εσωτερικό της Stratos
Τη «νέα γενιά» Stratos κατασκεύασε ο οίκος Pininfarina, που όμως δεν του έδωσε το όνομα, προς το παρόν, Lancia Stratos για ευνόητους λόγους. Ωστόσο, η σχεδίαση παραπέμπει στο θρυλικό μοντέλο με τα μηχανικά μέρη να είναι, όπως φημολογείται, «δανεικά» από τη Ferrari 430 με απόδοση τους 510 ίππους. Αυτό σημαίνει ότι οι επιδόσεις της ειδικής αυτής έκδοσης είναι φοβερές, αλλά, δυστυχώς, για όσους έχουν ήδη αρχίσει να ονειρεύονται την ώρα που θα το αποκτήσουν, έχει κατασκευαστεί σε ένα μόλις κομμάτι.

Άνθρωποι, πάντως, του χώρου δεν αποκλείουν να δούμε την εν λόγω «Stratos» ακόμα και στην έκθεση του Παρισιού τον επόμενο μήνα, γεγονός που θα σημάνει και την πιθανή έναρξη παραγωγής του ιταλικού μοντέλου!source:zougla.gr
top