Καταδικάστηκε πρώην 

μάγειρας του Οσάμα μπιν Λάντεν...



Σε 14ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από στρατοδικείο στο Γουαντάναμο ο πρώην μάγειρας και οδηγός του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Σουδανός Ιμπραχίμ αλ-Κόσι, οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του για συνωμοσία και παροχή υλικής βοήθειας για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη επί προεδρίας Ομπάμα και η τέταρτη από στρατοδικείο στο Γουαντάναμο.

Η ποινή που του επιβλήθηκε θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί από το Πεντάγωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλ-Κόσι ήρθε σε συμφωνία με τις Αρχές προτού ομολογήσει την ενοχή του, με αποτέλεσμα η ποινή που τελικά θα εκτίσει να είναι πιθανώς μικρότερη από αυτή που του επιβλήθηκε.

Ο Ιμπραχίμ αλ-Κόσι συνελήφθη στο Πακιστάν από τις αμερικανικές δυνάμεις το 2001 και έκτοτε κρατείτο στο Γκουαντάναμο. Ο ίδιος παραδέχθηκε στις αρχές Ιουλίου την ενοχή του για υλική υποστήριξη στην τρομοκρατία, καθώς και ότι πολλές φορές εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα και είχε βοηθήσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα να αποφύγει τη σύλληψη από τις αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι εργαζόταν ως μάγειρας για τον Οσάμα μπιν Λάντεν, παρόλο που γνώριζε ότι η Αλ Κάιντα ήταν τρομοκρατική οργάνωση.
source:nooz.gr
top