«Κατηγορώ» Ν.Κακλαμάνη 

κατά υπουργείων για το 

ιστορικό κέντρο...

KAKLAMANHS KEDKE.jpg
Κριτική στα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη άσκησε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, σε δηλώσεις του για την κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας καταλόγισε ευθύνες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την καθυστέρηση στη δρομολόγηση - υλοποίηση των σχεδιαζόμενων δράσεων για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου και στο υπουργείο Υγείας για το θέμα της μεταφοράς των μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας.
«Το περιβόητο σχέδιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης των Αθηνών το περιμένω -σύμφωνα με υπόσχεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- από τον μήνα Απρίλιο. Έστω και με καθυστέρηση πέντε μηνών ελπίζω ότι η διαβεβαίωση του (υφυπουργού) κ. Βούγια θα ισχύσει και το θέμα θα συζητηθεί "στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τις 15 Αυγούστου"», παρατήρησε ο κ. Κακλαμάνης και υπενθύμισε:
«Σε σύσκεψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και τη συμμετοχή του κ. Βούγια, της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων και με απούσα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αν και είχε κληθεί, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά, και όχι το κλείσιμο, των μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία της Αθήνας. Η μία εκ των τριών μονάδων ΟΚΑΝΑ έχει ήδη μεταφερθεί επί της προηγούμενης κυβέρνησης, μετά από πίεση του Δήμου Αθηναίων, σε παραπλήσιο χώρο του Νοσοκομείου Σωτηρία, μέσα στον οποίο είναι ήδη έτοιμες οι εγκαταστάσεις να δεχθούν και τη δεύτερη μονάδα. Ενώ για την τρίτη, υπάρχει μελέτη μεταφοράς της σε χώρο παραπλήσιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών (Δαφνί)».
«Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», υποστήριξε, «αρνείται τη μεταφορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ, αυτή είναι η αλήθεια».
Ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε ακόμη πως οι επιχειρήσεις καθαρισμού των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στα οποία ζουν παράνομοι μετανάστες, δεν γίνονται με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο κ. Βούγιας, αλλά με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και με τη συνδρομή -όπου χρειάζεται- της ΕΛ.ΑΣ. και της Νομαρχίας Αθηνών.
«Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε αυτό το θέμα συνεχίζει να βρίσκεται σε "χειμερία νάρκη", τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.
source:parapolitika.gr
top