Κανονικά γίνεται η ηλεκτροδότηση στην Αίγινα...

 

Ολοκληρώθηκε η επισκευή του υποβρυχίου καλωδίου που συνδέει το Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας με το νησί


Αποκαταστάθηκε από σήμερα το πρωϊ πλήρως η ηλεκτροδότηση της Αίγινας
Αποκαταστάθηκε από σήμερα το πρωϊ πλήρως η ηλεκτροδότηση της Αίγινας, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της ΔΕΗ, με την ολοκλήρωση της επισκευής του υποβρυχίου καλωδίου που συνδέει το Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας με το νησί.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, τα συνολικά 12 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) που έχει μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία η ΔΕΗ θα παραμείνουν στην Αίγινα, μέχρις ότου και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο που έχει υποστεί βλάβη, επισκευασθεί μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Επίσης, θα παραμείνουν στο νησί και οι επτά γεννήτριες της ΔΕΗ που προορίζονται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα αντλιοστάσια ύδρευσης.
Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Διανομής κ. Δ. Λαθούρης στο δημοτικό συμβούλιο χθες βράδυ, η ΔΕΗ είναι έτοιμη να προβεί στη δημοπράτηση του τέταρτου υποβρυχίου καλωδίου Μέσης Τάσης από τη χερσόνησο των Μεθάνων έως την Αίγινα μετά τις σχετικές εγκρίσει και να υλοποιήσει τα προβλεπόμενα στη μελέτη ανάπτυξης συστήματος μεταφοράς (ΜΑΣΜ) έργα εγκατάστασης.
Ειδικότερα τα έργα αφορούν την εγκατάσταση μιας γραμμής υψηλής τάσης με υποβρύχιο καλώδιο, που θα συνδέει την Αίγινα με τον Υποσταθμό των Μεγάρων και την κατασκευή κλειστού υποσταθμού Υψηλής Τάσης πάνω στο νησί, στη θέση του παλαιού Σταθμού Παραγωγής, επένδυση προϋπολογισμένου ύψους 50 εκατ. ευρώ περίπου.
source:tanea.gr
top