Σταρ με all time 

classic greek σανδάλι...


Και δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει, από τους Σπαρτιάτες όταν έκαναν διάλειμμα από τους πολέμους και από τους αρχαίους φιλοσόφους που έλιωσαν αναρίθμητες σανδαλοσόλες σουλατσάροντας στα περίχωρα της Πνύκας, αλλά και με την ευγενική συνδρομή τουριστριών που το συνδύασαν με το ταγάρι τους και τουριστών που το έκαναν σετάκι με την άσπρη τους καλτσούλα.

Το σανδάλι (σαγιονάρα στη μικροαστική νεοελληνική) σιγά-σιγά, λοιπόν, ανέβηκε στα βόρεια της Ευρώπης (εκεί έγινε sandal). Εν συνεχεία, πέρασε τον Ατλαντικό, όπου πήρε το γελοίο όνομα «φλιπ φλοπ».



Αγαπήθηκε δε αμέσως από τους σταρ του Χόλιγουντ για ποικίλους λόγους: α) είναι το κατάλληλο πατούμενο για τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίοι στο Χόλιγουντ είναι όσοι και στην Ελλάδα, β) σε κάνει να δείχνεις απλός και προσιτός, γιατί όπως και να το κάνουμε τα δωδεκάποντα πέδιλα με τα στρας που σε ανεβάζουν εγγύτερα στον Θεό δεν ενδείκνυνται, γ) χρησιμοποιείται άνετα και ως παπαρατσοσκοτώστρα (κατά το μυγοσκοτώστρα), δ) δεν χαλάει το φρεσκοβαμμένο πεντικιούρ και ε) είναι ασφαλές για τα καταστρώματα των γιοτ όσο και ένα αυθεντικό tod’s.



Στις photos βλέπουμε την Αντζελίνα Τζολί να το φοράει και να πετάει (δεν είναι σαφές εάν μόλις πήδηξε σαν τη Λάρα Κροφτ από αυτό που μοιάζει με αεροπλανάκι από πίσω της, αν χοροπηδάει από τη χαρά της που είδε τον Μπραντ να την περιμένει ή αν την πήρε και τη σήκωσε ο άνεμος), ενώ τον ίδιο ακριβώς ενδυματολογικό συνδυασμό (total black με μακρύ παντελόνι και μαύρα γυαλιά) προτιμάει και η Ντενίζ Ρίτσαρντς, η οποία περπατάει χωρίς να πετάει, ωστόσο.



Η Κιμ Καρντάσιαν εν τω μεταξύ κάνει επίδειξη μη επιτήδευσης και κυκλοφορεί με τα βαμβακάκια του πεντικιούρ (γιατί είναι απλή κοπέλα) κρα- τώντας στο χέρι της ένα ματσάκι -όχι μαϊντανό- αλλά δολάρια (πολύ απλή κοπέλα) και την περίφημη «πάμφθηνη» Kelly bag του οίκου Hermes (μα πάρα πολύ απλή κοπέλα). Κι ενώ όλες οι υπόλοιπες σελέμπριτι προτείνουν το δικό τους καλαίσθητο «know how του φλιπ φλοπ», η Μπρίτνεϊ Σπίαρς στέφεται η βασίλισσα των DON’TS. Για μια ακόμη φορά.
source:protothema.gr

top