Οι δυνατότητες του 

BlackBerry 6...


Η γνώστη εταιρία BlackΒerry ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της καινούργιας της συσκευής Smartphone . Το σημαντικότερο γεγονός όμως δεν είναι όμως αυτό, αλλά η κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου λειτουργικού συστήματος της, το οποίο παρέχει αρκετές αλλά και σημαντικές αναβαθμίσεις. Ίσως αυτή να είναι η στιγμή που ανάμενε η RIM για να κάνει την αντεπίθεση της; Αρά τι είναι και τι δυνατότητες έχει το BlackBerry 6;

Λειτουργικό σύστημα
To BlackBerry 6 είναι αναμφισβήτητα η σημαντικότερη και πιο ολοκληρωμένη αναβάθμιση που έγινε σε λειτουργικό σύστημα για χρήστες BlackBerry εδώ και πολλά χρόνια. Μπορεί το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 5 να ήταν λίγο γρηγορότερο από τον διάδοχο του όταν πρωτοκυκλοφόρησε πέρσι την άνοιξη, όμως οι αλλαγές που έγιναν ήταν περισσότερο για εντυπωσιασμό παρά ουσίας.
Η θυγατρική εταιρία RIM, επέλεξε να λανσάρει το καινούργιο της λειτουργικό σύστημα BlackBerry 6 σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του νέου Smartphone, του BlackBerry Torch 9800. Το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 6, είναι δυνατό να εγκατασταθεί επίσης στα BlackBerry Bold 9700, BlackBerry Bold 9650 και BlackBerry Pearl 3G, καθώς επίσης σε μελλοντικά μοντέλα BlackBerry. Δυστυχώς, για τους ιδιοκτήτες των μοντέλων Storm και Storm2 το καινούργιο λειτουργικό σύστημα δεν υποστηρίζεται.
Αρκετά videos, σχετικά με το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 6, κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο εδώ και μερικούς μήνες παρουσιάζοντας και τονίζοντας τα καινούργια χαρακτηριστικά του, με το σημαντικότερο να είναι το system-wide multitouch.
Υποστηρίζονται επίσης και touchscreen εντολές (εν αντιθέσει με προηγούμενες εκδόσεις, όπου χρειαζόταν να ήταν συνέχεια πατημένο το κουμπί του Menu). Τώρα, κάθε εφαρμογή διαθέτει ένα Μενού Δράσης (Action Menu), το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί τις πιο συνηθισμένες λειτουργιές η εφαρμογές πιέζοντας προς τα κάτω το touchpad ή πατώντας και κρατώντας πατημένο το trackpad.
source:cosmo.gr
top