Τα καλύτερα ταξί έχει το
Λονδίνο...
Τα καλύτερα ταξί στον κόσμο με τους φιλικότερους οδηγούς βρίσκονται στο Λονδίνο, σύμφωνα με ετήσια έρευνα.
Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα hotels.com διαπίστωσε ότι τα ταξί του Λονδίνου, παρόλο που είναι τα ακριβότερα, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας κατά τρίτο συνεχόμενο έτος, με το 59% των ψήφων. Ο Λονδρέζοι οδηγοί ταξί κρίθηκαν από το κοινό ως οι πιο φιλικοί και γνώστες των δρόμων. Εξάλλου, στην αγγλική πρωτεύουσα ο υποψήφιος οδηγός, πρέπει να περάσει από μια αυστηρή εξέταση που ονομάζεται «The Knowledge» για να αποκτήσει άδεια ταξί.
Δεύτερα στην κατάταξη ήρθαν τα ταξί της Νέας Υόρκης, με το 27% των ψήφων, αυξημένο κατά 10% από πέρυσι, καθώς ψηφίστηκαν ως τα πιο διαθέσιμα. Ωστόσο, οι οδηγοί ταξί του Μανχάταν και του Παρισιού χαρακτηρίστηκαν ως οι πιο αγενείς.
Το κοινό ψήφισε τους οδηγούς ταξί της Ρώμης ως τους χειρότερους παγκοσμίως, με σχεδόν 1/10 συμμετέχοντες να δηλώνουν πως «η ποιότητα της οδήγησής τους είναι πολύ κακή».
Την πεντάδα των καλύτερων ταξί συμπληρώνουν το Τόκυο με ποσοστό 26%, το Βερολίνο με 17% και η Μπανγκόκ με 14%. Στην έκτη θέση συναντάται η Μαδρίτη, ακολουθούν η Κοπεγχάγη και το Δουβλίνο με ποσοστό 11%, ενώ η Φρανκφούρτη και το Παρίσι κέρδισαν ποσοστό της τάξης του 10%.
Τα ταξί του Σίδνεϊ βγήκαν για πρώτη φορά εκτός δεκάδας, λόγω του αυξημένου κόστους, της έλλειψης διαθεσιμότητας και γνώσης των δρόμων.
Η ψηφοφορία διεξήχθη μεταξύ 1.900 ταξιδιωτών την περίοδο 11- 28 Μαΐου του 2010 και βασίστηκε στην καθαριότητα, το ποσό πληρωμής, την ποιότητα οδήγησης, την γνώση της περιοχής, τη φιλικότητα, την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα των ταξί.
source:kathimerini.gr
top