Έκλεισαν τέμενος στη 

Γερμανία γιατί «προωθούσε την τρομοκρατία»

Στο κλείσιμο ενός τεμένους στο Αμβούργο προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, καθώς, όπως υποστηρίζουν, στο συγκεκριμένο χώρο σύχναζαν οι δράστες της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, και φέρεται να συνδεόταν με ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Από τις αρχές δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις.
Το τέμενος παρέμενε υπό στενή παρακολούθηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Στο συγκεκριμένο τέμενος, γνωστό ως αλ Κουντς, φέρονται να σύχναζαν ο Μοχάμεντ Άτα, ο βασικός υπεύθυνος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, και αρκετοί από τους συνεργούς του.
«Κλείσαμε σήμερα το τέμενος Τάιμπα επειδή οι νέοι που σύχναζαν εκεί ενθαρρύνονταν να γίνουν φανατικοί ισλαμιστές», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Αμβούργου Κριστόφ Άλχαους και πρόσθεσε ότι η πολιτιστική οργάνωση που βρισκόταν πίσω από το τέμενος είχε απαγορευθεί.
Το τέμενος ήταν σημείο συνάντησης για «οπαδούς του τζιχάντ (ιερού πολέμου), ενώ στο παρελθόν είχε στρατολογήσει άνδρες για να πάρουν μέρος στην ένοπλη ισλαμική εξέγερση στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν», επεσήμανε ο Άλχαους.
«Πιστεύουμε ότι το τέμενος χρησιμοποιούνταν επί χρόνια για να υποστηρίξει την τρομοκρατία», δήλωσε από τη μεριά του ο Μάνφρεντ Μουρκ από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Αμβούργο.
source:tvxs.gr
top