Μέτρα ενίσχυσης της 
οικονομίας στην Ιαπωνία...
Η άνοδος του γιεν «τρομοκρατεί» τους Ιάπωνες εξαγωγείς.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση των μέτρων για τη νομισματική χαλάρωση, προκειμένου να αντιστραφεί η μεγάλη άνοδος του γιεν, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου, στην οποία αποφασίσθηκε να παραμείνουν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια στο 0,1%.
Η Κεντρική Ιαπωνική Τράπεζα αποφάσισε τη χορήγηση νέων έκτακτων δανείων εξάμηνης διάρκειας, μέσω ειδικών μηχανισμών παροχής πόρων, προκειμένου να μειωθούν τα επιτόκια στην αγορά και να χαλαρώσουν τα χρηματοοικονομικά δίκτυα.
Επίσης αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή και άλλους μηχανισμούς που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, αυξάνοντας ιδιαίτερα τη συχνότητα και τα ποσά τω χορηγήσεών της.
Η τράπεζα αποφάσισε ωστόσο να διατηρήσει στα ήδη χαμηλά επίπεδα του 0,1% τα βασικά της επιτόκια, που παραμένουν αμετάβλητα από τον Δεκέμβριο του 2008.
Η Ιαπωνική κεντρική τράπεζα δεχόταν πιέσεις τον τελευταίο καιρό προκειμένου να αποφασίσει μέτρα για τη χαλιναγώγηση του γιεν, που απειλεί να ισοπεδώσει την, ούτως, ή άλλως βραδεία ανάκαμψη στο Αρχιπέλαγος.source:kathimerini.gr
top