Οικοδομήσιμη... η παραλία

του Σίμου!

Μαρίνα Κουτσούμπα
Νέα εισαγγελική παρέμβαση πραγματοποιείται στην Ελαφόνησο μετά από τις αποκαλύψεις πως αποχαρακτηρίστηκε από την Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Διαφορών έκταση 2,5 περίπου στρεμμάτων στην παραλία του Σίμου και εν συνεχεία χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση διαφορετικών οικοδομικών αδειών.

Αρχικά, η Πολεοδομία Μολάων, που εξέδωσε τις άδειες, δήλωνε πως όλα είναι σύννομα. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης ανακαλύπτοντας όσα αγνοούσε, ότι δηλαδή η ίδια έκταση χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση δύο διαφορετικών οικοδομικών αδειών. Ειδικότερα, η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΕΠΕ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ύστερα από καταγγελίες για παράνομες επεμβάσεις και καταπάτηση δημόσιων και προστατευόμενων εκτάσεων, είχε αιτήσει ανάκληση των παράνομων αδειών και κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών στην ευαίσθητη οικολογικά παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, καθώς και στο ΔημοτικόΔιαμέρισμα Μαγαζιών Παξών.
Η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβίβασε τους σχετικούς φακέλους στον αρμόδιο εισαγγελέα και παράλληλα ζήτησε να ενταθεί η επιτήρηση των περιοχών για τη διασφάλιση της διακοπής των παράνομων εργασιών και την αποτροπή νέων αυθαίρετων επεμβάσεων.
Να σημειωθεί πως ήδη διενεργείται εισαγγελική έρευνα, καθώς διαπιστώνεται όργιο αυθαιρεσιών με παράνομες αγοραπωλησίες εκτάσεων στην Ελαφόνησο και αποχαρακτηρισμών δασικών εκτάσεων.source:cosmo.gr
top