Το πιο διάσημα και όμορφα 

πανεπιστήμια στον κόσμο!Δες τα πιο γνωστά και όμορφα Πανεπιστήμια του κόσμου!
Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και πολλοί είναι οι φοιτητές που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στα διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού. Και ενώ κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να αφήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές και να ξεκινήσουν το διάβασμα, υπάρχουν κάποια Πανεπίστήμια στα οποία όλοι θα ήθελαν να βρεθούν.
 
Πρόκειται για τα πιο όμορφα Πανεπιστήμια του κόσμου, που διαθέτουν κτήρια άριστης τεχνοτροπίας και αποτελούν στολίδια για τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται. Μερικά από τα πιο γνωστά οικοδομήματα έχουν φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα και σημαντικές προσωπικότητες. Κάποια αποτελούν όνειρο ζωής για τους φοιτητές και άλλα είναι σαν μια μικρή όαση μέσα στο μονότονο γκρι των πόλεων.
 
Πρώτο είναι φυσικά το Πανεπιστήμιο του Cambridge, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το έτος ίδρυσής του υπολογίζεται κοντά στο 1209. Είναι παραδοσιακά το ακαδημαϊκό ίδρυμα που επιλέγει η αγγλική βασιλική οικογένεια και από τις τάξεις του έχουν ξεπηδήσει 83 υποψήφιοι για το βραβείο Νομπέλ έως σήμερα, οι περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο στον κόσμο.
 
Το Πανεπιστήμιο της Coimbra χτίστηκε τον 13ο αιώνα και αποτελέι το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας, Βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία και το κτίριο του είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα της εποχής του.
 
Το Πανεπιστήμιο Yale βρίσκεται στις Η.Π.Α. και κατασκευάστηκε το 1701. Αποτελέι ένα από τα διασημότερα ανεπιστήμια του κόσμου. Από το Yale έχουν αποφοιτήσει πέντε από τους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών , 18 ανώτατοι δικαστές και πολλοί προέδροι και πρωθυπουργοί άλλων χωρών.

 
Το Πανεπιστήμιο της Virginia στο Charlottesville στις Η.Π.Α. Ιδρύθηκε το 1819 και αποτελούσε το σπίτι του Thomas Jefferson, που είχε συντάξει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και εκεί για πρώτη φορά ξεκίνησαν οι ειδικότητες πάνω στην Αστρολογία, τη Φιλοσοφία και την Αρχιτεκτονική.
 
Το Πανεπιστήμιο Princeton στο New Jersey στις Η.Π.Α. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1746 και σημερινή πρόεδρος του είναι η Shirley M. Tilghman. Παραδοσιακά, το “Princeton” εστίαζε στην προπτυχιακή εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έχει αυξήσει το ενδιαφέρον του για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση και προσφέρει τίτλους μάστερ και διδακτορικά σε πολλά αντικείμενα.

 
 source:newsit.gr
top