Ένας νεκρός από πυρκαγιά 

στο Ηράκλειο Κρήτης

Απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε 
πριν από λίγο μέσα στο συνεργείο αυτοκινήτων, στο υπόγειο της πολυκατοικίας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο, όπου το πρωί σημειώθηκαν εκρήξεις και πυρκαγιά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άτομα. Προς το παρόν η ταυτότητα του θύματος δεν έχει ανακοινωθεί.
Την ίδια ώρα μια γυναίκα περίπου 70 χρονών, η οποία είχε εγκλωβιστεί στην πολυκατοικία, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η γυναίκα αρχικά μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, λόγω έλλειψης κλινών.
 Παράλληλα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, νοσηλεύεται και μια 44χρονη με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και τραύμα στο χέρι ενώ η 13χρονη κόρη της νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική.
Συνολικά 10 άτομα μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου, από τα οποία στα 6 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Όλοι είναι ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας, από το υπόγειο της οποίας τελικά, και κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Σύμφωνα με αυτόπτες αυτόπτες μάρτυρες οι εκρήξεις που συγκλόνισαν την περιοχή ήταν τρεις και πολύ ισχυρές.
 Αμέσως ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σωστικά συνεργεία με 9 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στην πολυκατοικία και προσπάθησαν αφενός να περιορίσουν και να ελέγξουν την πυρκαγιά, κι αφετέρου να απεγκλωβίσουν τους ενοίκους, καθώς η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα από το κλιμακοστάσιο στους ορόφους.
Όσον αφορά στο υπόγειο,  όπου λειτουργούσε συνεργείο αυτοκινήτων, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές υπέστησαν το ισόγειο και ο πρώτος όροφος του κτιρίου. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν και 6 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από την πολυκατοικία, ενώ σε γειτονικές κατοικίες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν, έσπασαν πολλά τζάμια.
source:protothema.gr
top