Στο μηδέν η λίμπιντο λόγω Ασφαλιστικού

Ιωάννα Μαμάη
Τον κατήφορο πήρε η λίμπιντο των Ελληνίδων με το άκουσμα του νέου Ασφαλιστικού ενώ οι άνδρες είναι σε καλύτερη... διάθεση, όπως έδειξε η έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.).

Η συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έγινε την άνοιξη, εποχή που η σεξουαλική διάθεση ανεβαίνει κατακόρυφα. Ωστόσο, φέτος κάτι τέτοιο δε συνέβη με το 68% των γυναικών να παραδέχεται πως είχε λιγότερες σεξουαλικές επαφές συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο. Μάλιστα, το 74% δήλωσε πως η λίμπιντο πήρε τον κατήφορο από το νέο νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της Ε.Μ.Α.Σ, Κ. Κωνσταντινίδης, εξηγεί: «Η επιλογή για αποχή ή αραίωση των σεξουαλικών επαφών όταν η γυναίκα βρίσκεται μέσα σε γάμο ή σε σχέση, είναι μια παθητική στάση που προκύπτει από τις αρνητικές ψυχολογικές ενέργειες των κοινωνικών αλλαγών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ασφαλιστικού, το 68% των γυναικών, όπως καταγράφηκε από τη δική μας έρευνα, μείωσε τη συχνότητα των ερωτικών του επαφών, λόγω μείωσης της διάθεση των γυναικών».

Μολαταύτα και η συνολική ψυχολογία των γυναικών έχει πέσει με το 40% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει πως φταίνε τα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό. Από την πλευρά των ανδρών, μόνο το 26% έχει επηρεαστεί.

Παράλληλα, αυτήν την περίοδο οι γυναίκες αισθάνονται πιο «ξεκρέμαστες» από ποτέ, παντρεμένες και μη, με το 27% να νιώθει απογοήτευση και το 24% ανασφάλεια.
source:cosmo.gr
top