Πόλεις «φαντάσματα» στη 

Ρωσία...


Η Ρωσία εξακολουθεί να μάχεται με τις περίπου 600 εστίες πυρκαγιάς που μαίνονται σε μεγάλο τμήμα της χώρας, οι οποίες έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους.

Τη στιγμή που ξένες πυροσβεστικές δυνάμεις καταφθάνουν στη Ρωσία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι το ένα πέμπτο των σιτοβολώνων της χώρας έχει καταστραφεί. Σύμφωνα με αναλυτές αυτό το γεγονός είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε άνοδο της τιμής του αλευριού σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού οι σιτοβολώνες της Ρωσίας είναι οι μεγαλύτεροι στον πλανήτη.

Ένα μέτωπο των πυρκαγιών απειλεί άμεσα στάβλους που στεγάζουν περίπου 1.000 ζώα στην πόλη Khoteichi, στα περίχωρα της Μόσχας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ζώων που σκοτώθηκαν από τις πυρκαγιές, εν μέσω του χειρότερου κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια με θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι από 14 επαρχίες της Ρωσίας είδαν τα σπίτια τους να γίνονται στάχτες από τις φωτιές.source:zougla.gr
top