Παίρνει τα «πάνω» του 

το mobile Internet...


Έρευνα της KPMG για τη χρήση Διαδικτύου μέσω κινητής τηλεφωνίας

Παγκόσμια έρευνα της KPMG δείχνει ότι παρά τις σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την εμπιστευτικότητα και ασφάλεια των δεδομένων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον κόσμο υιοθετούν, όλο και πιο γρήγορα, το «κινητό Διαδίκτυο» (mobile internet) σαν μία εύκολη μέθοδο για τη διεκπεραίωση καθημερινών συναλλαγών συμπεριλαμβανομένων των αγορών και των τραπεζικών εργασιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε σχέση με μόνο 18 μήνες πριν, το ποσοστό των ερωτηθέντων που έχουν χρησιμοποιήσει την κινητή συσκευή τους για τραπεζικές εργασίες έχει υπερδιπλασιαστεί, από 19% σε 46%, ενώ το ποσοστό αυτών που το έχουν χρησιμοποιήσει σε αγορές έχει ανέλθει σε 28% από 10%.


Αυτή η έντονα ανοδική τάση υποστηρίζεται κυρίως από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία. Οι ερωτηθέντες στην Τσεχία και στην Ολλανδία φαίνονται πιο χαλαροί με αυτό το ζήτημα, αλλά ακόμα και εκεί, περισσότεροι από 70% δήλωσαν ότι το θέμα της εμπιστευτικότητας γεννά κάποιες ανησυχίες.


Συνολικά, το 43% των ερωτηθέντων παγκοσμίως απάντησαν ότι είναι τώρα πρόθυμοι να πληρώσουν για την πρόσβαση σε online περιεχόμενο. Στις ασιατικές χώρες το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 59%, με την Κίνα και την Ινδία να κινούνται στην περιοχή του 65%. Λιγότερο πρόθυμοι να πληρώσουν είναι οι καταναλωτές στην Ολλανδία (6%), ακολουθούμενοι από την Ιρλανδία με 12%, τον Καναδά με 15%, και τη Γερμανία με 17%. Μεταξύ, τώρα, των πρόθυμων να πληρώσουν για πρόσβαση, οι δημοφιλέστεροι τύποι περιεχομένου είναι το βίντεο (56%) και η μουσική (53%) που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων, 61% στην ηλικιακή ομάδα 16-24.
source:newsbeast.gr
top