Το απόγευμα τα 

αποτελέσματα από τρόϊκα...

jpg
Στη δημοσιότητα σήμερα τα βασικά στοιχεία της έκθεσης της τρόικας - συνέντευξη Τυπου των ελεγκτών το πρωί, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στις 13.00. Τελεσίγραφο για τις καθυστερήσεις αναφορικά με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών και την αντιμετώπιση του πληθωρισμού - ειδική αναφορά στα ελλείμματα των ΟΤΑ, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και ΔΕΚΟ. «Ανάσα» στο θέμα της ΔΕΗ - δεν επιμένει, προς το παρόν, η τρόικα στην πώληση του 40% του δυναμικού της επιχείρησης - ειδική κυβερνητική σύσκεψη, στις 11.00, υπό τον Θόδωρο Πάγκαλο.
Αναλυτικότερα:
Τα αποτελέσματα των συναντήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του κλιμακίου των ελεγκτών θα παρουσιασθούν αργότερα σε συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής της τρόικας, ενώ στη μία μετά το μεσημέρι θα ακολουθήσει συνέντευξη του υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πάντως το κλιμάκιο των ελεγκτών εστιάζει πλέον τους προβληματισμούς του στην πορεία των δημοσίων δαπανών και εσόδων μετά το Σεπτέμβριο, οπότε θα εκταμιευτεί η δεύτερη δόση του δανείου, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στο πόρισμα θα απευθύνονται συστάσεις για επιτάχυνση των κινήσεων σε συγκεκριμένους τομείς όπως την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών και την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ενώ ειδική αναφορά θα γίνεται στα ελλείμματα των ΟΤΑ, νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων.
Όσον αφορά το καυτό θέμα της ΔΕΗ, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα γίνεται αναφορά στην πώληση του 40% του δυναμικού της, θα υπάρχει όμως σαφής απαίτηση για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και, όλα δείχνουν ότι η τρόικα αποφάσισε, προς το παρόν, να αναμένει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο επίπεδο. Επί τάπητος θα τεθούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια στην ειδική κυβερνητική σύσκεψη, στις 11.00 το πρωί, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.
Πάντως η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι «δεν τίθεται θέμα πώλησης λιγνιτικών ή υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ", προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».
Για σκληρή μάχη προειδοποιούν από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές σε περίπτωση απόφασης για πώληση μονάδων της επιχείρησης.
source:parapolitika.gr
top