Διώξεις και έρευνες για

αυθαίρετα πολυτελείας στις Κυκλάδες...

Ευθύνες για την αυθαίρετη δόμηση σε νησιά των Κυκλάδων διερευνά η δικαιοσύνη


Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνουν 157 πολυτελή αυθαίρετα σε Μύκονο, Σύρο και Κύθνο, καθώς, όπως αποκαλύπτει η "Καθημερινή της Κυριακής", οι υπεύθυνοι της πολεοδομίας Σύρου παρέλειψαν να βεβαιώσουν πρόστιμα όχι δύο εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, αλλά 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η ερευνά θα διευρυνθεί και στην Τζια.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μεγαλοεργολάβοι, δικηγόροι, ξενοδοχειακοί όμιλοι και μηχανικοί φέρονται να έχουν καταθέσει τη τελευταία δεκαετία μεγάλα χρηματικά ποσά στον πρώην διευθυντή και στον υποδιευθυντή Πολεοδομίας Σύρου.

Ήδη η εισαγγελέας Σύρου, Έφη Σάλμα, άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του τέως διευθυντή και υποδιευθυντή της Πολεοδομίας Σύρου, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν απέστειλαν στις εφορίες τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα, αλλά και κατά του τέως διοικητή και υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου από τις αρχές του 2005 έως τα τέλη του 2009 δεν μερίμνησαν για τη σύνταξη καταλόγων για τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων στα τρία νησιά, ούτε απέστειλαν τα πρόστιμα για είσπραξη στις Εφορίες που αντιστοιχούν στους τόπους κατοικίας των αυθαιρετούχων.

Οι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται ότι παρέλειπαν σκοπίμως να καταγράφουν και να αρχειοθετούν σχεδόν όλες τις ειδοποιήσεις που αποστέλλονταν από την Πολεοδομία Σύρου για την ανέγερση αυθαιρέτων στο νησί.

Επίσης, δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος του νομάρχη Κυκλάδων και του αντινομάρχη για πολεοδομικά θέματα για απλή συνέργεια, καθώς παρέλειψαν να ενισχύσουν με προσωπικό την Πολεοδομία Σύρου, κίνηση που ακούσια διευκόλυνε το «θολό» τοπίο στην υπηρεσία.source:skai.gr
top