Τα «ναι» και τα «όχι» του καλοκαιρινού στιλ

Κείμενο: Ζωή Δημητρίου

DO

Φορέστε ένα σουτιέν που: α) δεν θα μεγαλώνει δύο νούμερα το στήθος σας, β) ούτε θα είναι αθλητικό, αλλά εκείνο που θα δίνει το σωστό σχήμα. Στα δοκιμαστήρια θα καταλάβετε τι αγοράζετε. 

DO

Κάντε μια έρευνα αγοράς (νότια - βόρεια προάστια και κέντρο) για να συγκρίνετε τιμές στα καρτελάκια (θα βρείτε διαφορές, πιστέψτε με). Αν αγοράσετε -όχι εσκεμμένα- ελαττωματικό ρούχο, να το επιστρέψετε πάραυτα για αντικατάσταση ή για να πάρετε τα χρήματά σας πίσω. Μη δεχτείτε το «όχι» για απάντηση, είναι υποχρεωμένοι (οι καταστηματάρχες), εκτός αν η έκπτωση οφείλεται στο ελαττωματικό φερμουάρ και έχετε ενημερωθεί εκ των προτέρων.

DO

Στον πόλεμο και στον έρωτα όλα επιτρέπονται. Στη διάρκεια των εκπτώσεων το ερωτικό αντικείμενο μπορεί να είναι τα Tory Burch σανδάλια, και οι αντίζηλες όσες εποφθαλμιούν το τελευταίο νούμερο 37. Φορέστε το καλύτερο χαμόγελό σας και μιλήστε ευγενικά στις πωλήτριες (που μισούν την περίοδο των εκπτώσεων). Είναι οι
«υπασπιστές» που θα σας φέρουν τα καλύτερα «όπλα» στα δοκιμαστήρια. 

DO Not

Μην αγοράζετε μανιωδώς ό,τι φέρει καρτελάκι -70%. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει μπλουζάκι για το γυμναστήριο ή να το χαρίσετε στα κορίτσια του event ανταλλαγής ρούχων «swap not shop» παρά να το φορέσετε. Επίσης, μπορεί οι Louboutin να θεωρούνται επένδυση, όχι όμως αν τις πάρετε ένα νούμερο πιο μικρές (θα χρυσοπληρώνετε το πεντικιούρ μετά). Το «εξευτελιστικά φθηνό» σημαίνει ότι, πριν από τις εκπτώσεις, κάτι ήταν απλώς 
φθηνό - με άλλα λόγια, περιμένατε τις εκπτώσεις για να πάρετε 
το μπλουζάκι από 15€ σε τιμή 
5€; Κάντε μια χάρη στον εαυτό 
σας: περάστε από μια μπουτίκ 
στο Κολωνάκι και αγοράστε κάτι εξωφρενικά ακριβό 
σε έκπτωση 70%. 

DO

Ενημερωθείτε για τα bazaar (online κυρίως). Είναι ο παράδεισος των φασιονίστας, με εξωφρενικές εκπτώσεις σε πραγματικά επώνυμα ρούχα. 

DO Not

Αν πήρατε μερικά κιλά και σκοπεύετε να τα χάσετε, δεν σημαίνει ότι θα πάρετε το small για να το φορέσετε του χρόνου το καλοκαίρι. Κι αν του χρόνου 
έχετε φτάσει large; 

DO

Επενδύστε σε μαγιό και αξεσουάρ παραλίας. Αγόρια, μείνετε μακριά από Speedo, εκτός αν ανήκετε σε κάποια ομάδα πόλο. Επίσης μακριά από τα λευκά τζιν. Ούτε οι Ιταλοί στη Μύκονο δεν τα φοράνε πλέον. 

DO

Καλοκαίρι είναι, εποχή για λευκά. Αγοράστε ένα λευκό φόρεμα παραπάνω (τόσα κυκλαδονήσια έχουμε), και πάρτε στον καλό σας ένα μπεζ κοστούμι (λινό κατά προτίμηση). Μην του αγοράσετε λευκό παντελονάκι λες και πάει να γραφτεί στο αρρένων (ειδικά αν έχει πατήσει τα 30)

DO

Οι άντρες δεν αγαπούν το shopping, ειδικά την περίοδο των εκπτώσεων. Πολύ κακώς: είναι μια καλή περίοδος να επενδύσουν σε ζώνες, παπούτσια, μανικετόκουμπα, γραβάτες, ακόμη και μαντίλια για την τσέπη του κουστουμιού.

DO Not

Μη βλέπετε στα περιοδικά τις διάσημες με το maxi φόρεμα (par example) και τρέξετε να αγοράσετε το ολόιδιο στις εκπτώσεις. Δεν γίνονται αναπαλαιώσεις αρχαιοτήτων, κυρία μου, στα «Zara», ούτε από 1,55 θα μοιάζετε στη Ζιζέλ φορώντας το ίδιο φουστανάκι. Επίσης, μην ακούτε τη μαμά σας (εκτός αν είναι η διευθύντρια της γαλλικής «Vogue»), το αποτέλεσμα θα θυμίζει κοριτσάκι στα βαφτίσια του.

DO

Κάντε μια λίστα αγορών με τα αναγκαία, μια άλλη με τα «είδη πολυτελείας» και, τέλος, μία με τα «άχρηστα μεν, επένδυση δε». Οσα άσπρα T-shirts κι αν έχετε, πάντα υπάρχει χώρος στην ντουλάπα για ένα παραπάνω. Το αυτό ισχύει για τα τζιν, τα λευκά πουκάμισα και τα εσώρουχα. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση έχει και τα όριά της: πόσα μπουκαλάκια με αρώματα χωρούν στο ντουλαπάκι του μπάνιου σας (εκτός κι αν είστε η Αλέξις Κάρινγκτον-Κόλμπι). Από την άλλη, ένα φουλάρι Hermès είναι διαχρονική επένδυση που δεν θα σας απαλλάξει από τον πονοκέφαλο «τι να φορέσω σήμερα;», αλλά θα έχετε κάτι κοινό με την Γκρέις Κέλι. 

DO Not

Μην αγοράσετε σανδάλια μονομάχου επειδή τα φοράνε όλες. Δεν αρέσουν στους άντρες, δεν είναι βολικά, δεν παίζετε στον «Gladiator». Αν είστε άντρας και έχετε πέδιλα μονομάχου, είστε fashion icon. Ομοίως, μην αγοράσετε loafers (εκτός αν είστε η Χίλαρι Κλίντον), ενώ αν είσαι άντρας, οπότε πάρτε με το κιλό. 
source:protothema.gr
top