Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινόσαυρου

με... καμπούρα!Το γεγονός ότι έχει μια ασυνήθιστη καμπούρα και άλλα εξογκώματα δεν του δίνουν καμιά... περίεργη ονομασία,

αντίθετα η επιστημονική του ονομασία είναι απλά... Concavenator corcovatus!

Ο... “καμπουρόσαυρος” ανακαλύφθηκε στην περιοχή Λας Χόγιας της κεντρικής Ισπανίας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν σχεδόν ολόκληρο το σκελετό του που μετά από έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι δεν ανήκει σε καμιά από τις μέχρι σήμερα γνωστές κατηγορίες.
Αυτό που τον κάνει όμως ακόμη πιο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι διαθέτει κάποια εξογκώματα που μοιάζουν με αυτά που έχουν τα πουλιά, κάτι που κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι η εξέλιξη των φτερών είναι πολύ πιο παλιά απ' ό,τι γνωρίζαμε ως τώρα.
Στον ασυνήθιστο σκελετό του διακρίνεται ένα εξόγκωμα σαν καμπούρα εκεί που τα πίσω πόδια ενώνονται με τη σπονδυλική στήλη, όπως και πέντε ακόμη στους πήχεις.
Μεγάλο μυστήριο αποτελεί όμως η καμπούρα πάνω τη σπονδυλική στήλη, χαρακτηριστικό μοναδικό μέχρι σήμερα και το οποίο ίσως χρησίμευε για ρύθμιση της θερμοκρασίας του, για αποθήκευση λίπους ή τροφής ή απλά για…επίδειξη.source:newsit.gr
top