Στη φυλακή 19χρονη blogger 

στη Συρία...


Στη φυλακή 19χρονη blogger στη Συρία
Μία μαθήτρια λυκείου 19 χρονών που κρατείται για εννέα μήνες στα φυλακές Δαμασκού, έχει προκαλέσει την διεθνή κατακραυγή….

Οι συριακές αρχές δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση ως προς την αιτία της κράτησής της κοπέλας, που κλήθηκε να παρουσιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου του 2009 στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Ταλ αλ Μαλούχι, είχε συλληφθεί αμέσως ενώ δύο μέρες αργότερα  μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πήγαν στο σπίτι της και κατάσχεσαν τον υπολογιστή της, cd και βιβλία.

Από την ημέρα που την έκλεισαν στη φυλακή δεν έχει έρθει σε επαφή με την οικογένειά της…. Σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές, η 19χρονη blogger μπορεί να συνελήφθη εξαιτίας ενός ποιήματος που είχε γράψει στο οποίο επέκρινε τους περιορισμούς στην ελευθερίας της έκφρασης στη Συρία.

Tο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) απηύθυνε έκκληση προς τις αρχές της Συρίας για την άμεση απελευθέρωση της 19χρονης μπλόγκερ Ταλ αλ Μαλούχι, ενώ η ιστορία της γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή στη διεθνή κοινή γνώμη που ενημερώθηκε ξαφνικά για το συριακό εξπρές του μεσονυκτίου.source:madata.gr
top