Μπορείς και μόνος σου να 

χάσεις κιλά!


Θέλεις να χάσεις βάρος αλλά καθ’ ότι διανύουμε περίοδο ισχνών αγελάδων δεν μπορείς να διαθέσεις χρήματα για την
επίσκεψη στο διαιτολόγο.

Οπότε οι πρώτες σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου είναι … σταμάτα την σκέψη σου.
Αφού αποφάσισες να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου κάντο σωστά, αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει χωρίς να ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό σου. Τι να κάνεις;

Βήμα 1ο: Αναγνώριση

Παρατήρησε και κατέγραψε τη διατροφή σου και ό,τι σχετίζεται με αυτήν (παράλληλη δραστηριότητα με τα γεύματα, ώρες γευμάτων, ποσότητες, συναισθήματα, λόγους κατανάλωσης γεύματος) για 1 εβδομάδα. Αυτό θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις όχι μόνο τι καταναλώνεις αλλά και ποια είναι τα πιο συχνά διατροφικά ατοπήματά σου.

Βήμα 2ο: Μελέτη

Αφού έχεις εντοπίσει τα διατροφικά ατοπήματα μελέτησέ τα, δηλαδή προσπάθησε να εντοπίσεις το λόγο ύπαρξής τους. Έπειτα βρες τρόπο να αντιμετωπίσεις το λόγο ύπαρξής τους. Αν φτάσεις μέχρι εδώ έχεις διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της «διαδρομής».

Βήμα 3ο: Διόρθωση

Διόρθωσε τα διατροφικά σου ατοπήματα φροντίζοντας οι νέες σου επιλογές να είναι πιο υγιεινές και εφαρμόσιμες. Για παράδειγμα αν εντοπίσεις ότι δεν καταναλώνεις αρκετές μερίδες λαχανικών και η αιτία είναι ότι δεν έχεις χρόνο να τα ετοιμάζεις, μπορείς να επιλέξεις σαλάτες προπαρασκευασμένες που μπορείς να βρεις παντού!

Βήμα 4ο: Πράξη

Μπορείς τώρα να ετοιμάσεις ένα πλάνο διατροφής το οποίο θα σε οδηγήσει στο στόχο σου χωρίς να ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό σου.

Μην ξεχνάς τους χρυσούς κανόνες της σωστής διατροφής: 5 γεύματα την ημέρα, άφθονο νερό, ποικιλία τροφών, φρούτα – λαχανικά καθημερινά.

Καλή επιτυχία!
source:newsit.gr
top