Προχωρούν οι αλλαγές στις 

εργασιακές σχέσεις...

katseli_03.jpg
Την έκδοση υπουργικής απόφασης για περαιτέρω αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις έως το τέλος Νοεμβρίου, προανήγγειλε την Τρίτη η ηγεσία του υπουργείου εργασίας αμέσως μετά τη συνάντηση της Λουκάς Κατσέλη με κλιμάκιο των ελεγκτών της τρόικας.
Παράλληλα, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται η έκδοση προεδρικού διατάγματος για την αναμόρφωση του καθεστώτος μεσολάβησης και διαιτησίας ως προς την επίλυση εργατικών διαφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές έθεσαν για άλλη μια φορά το θέμα της υποβάθμισης των κλαδικών συμβάσεων έναντι των επιχειρησιακών, ενώ η ηγεσία του υπουργείου εργασίας εξέφρασε την έντονη επιφύλαξή της, τονίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα.
Το μεσημέρι της Τρίτης η Λούκα Κατσέλη συναντάται με το προεδρείο της ΓΣΕΕ η οποία έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχθεί καμία νέα παρέμβαση στις εργασιακές σχέσεις.
Εξάλλου, με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος συναντάται το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του κ. Λοβέρδου με τους διοικητές του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ του ΟΓΑ και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιούν οι γιατροί του 1ου και του 7ου νοσοκομείου του ΙΚΑ. Ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.source:parapolitika.gr
top