Δανειστήκαμε με επιτόκιο 

3,975%...



Με επιτόκιο 3,975% δημοπρατήθηκαν τα Έντοκα Γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου 13 εβδομάδων  του ελληνικού δημοσίου, μεταδίδει το Reuters. Συνολικά αντλήθηκαν 390 εκατ. ευρώ. Η έκδοση καλύφθηκε 6,25 φορές έναντι 3,85 στην προηγούμενη τον Ιούλιο.H Ισπανία άντλησε 7,036 δισ. ευρώ από πώληση εντόκων γραμματίων.

Να θυμίσουμε ότι κεφάλαια ύψους 1,17 δισ. ευρώ προσέφεραν οι διεθνείς αγορές στο ελληνικό δημόσιο από την δημοπρασία των εντόκων γραμματίων που έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, διάρκειας 26 εβδομάδων, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ΟΔΔΗΧ.

Το επιτόκιο, προς απογοήτευση μάλλον της κυβέρνησης που ήλπιζε ότι θα μειωθεί κάπως διαμορφώθηκε στο 4,82%, υψηλότερο από το 4,65% της προηγούμενης έκδοσης στις 13 Ιουλίου.

Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 4,54 φορές, έναντι 3,64 της προηγούμενης δημοπρασίας και σύμφωνα πάντα με τον ΟΔΔΗΧ, μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 270 εκατ. ευρώ, έγιναν αποδεκτές συμπληρωματικές, ενώ μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές σε ποσοστό 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, οι ανησυχίες για τη δυνατότητα του Δουβλίνου να χρηματοδοτήσει τον χτυπημένο από την κρίση τραπεζικό του κλάδο, θα βοηθήσουν την νέα γερμανική ομολογιακή έκδοση των πέντε ετών να καταστεί ασφαλές καταφύγιο με χαμηλές αποδόσεις-ρεκόρ.

Δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών περί της πιθανής ανάγκης της Ιρλανδίας για χρηματοδοτική ενίσχυση από το ΔΝΤ ή την Ε.Ε. οδήγησαν το 10ετές ιρλανδικό ομόλογο υψηλότερα κατά 25 μονάδες βάσης έως το 6,53%.

Εν τω μεταξύ, η Πορτογαλία την Τετάρτη θα προσφύγει στις αγορές, όπως σχεδίαζε, για να αντλήσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ από την έκδοση ομολόγων.source:nooz.gr
top