Στο σφυρί έργα τέχνης της Lehman Brothers...

Δημοπρασία έργων για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις τους πιστωτές


Μία εκλεκτή συλλογή από έργα τέχνης που κάποτε στόλιζαν τους τοίχους της Lehman Brothers, θα τεθούν σε δημοπρασία εντός της εβδομάδας για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων στους πιστωτές της.

Στη συλλογή, αξίας πολλών εκατ. δολαρίων, περιλαμβάνονται σημαντικοί σύγχρονοι καλλιτέχνες, όπως ο Ντέμιαν Χερστ, η Τζούλι Μεχρέτου και ο Ρόμπερτ Πρινς.

Η αντιπρόεδρος του Οίκου Σόθμπι’ς, που διοργανώνει την δημοπρασία το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, χαρακτήρισε τον κατάλογό της ως ένα «μνημείο διασημοτήτων» της σύγχρονης τέχνης.

Μία άλλη δημοπρασία, που θα διοργανώσει ο ανταγωνιστής Οίκος Κρίστι’ς στις 29 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει έργα των Λυσιάν Φρόιντ και Γκάρι Χιουμ.

Τα έσοδα από τις δημοπρασίες θα πάνε στους πιστωτές της Lehman Brothers, η οποία κήρυξε χρεοκοπία το 2008, μία χρεοκοπία που ήταν η απαρχή της ύφεσης στις ΗΠΑ.

Τα έργα κοσμούσαν τα γραφεία και τους διαδρόμους του χρηματοοικονομικού γίγαντα, αλλά αντικατοπτρίζουν πολλά παραπάνω από ένα σύμβολο χλιδής και υπερβολής, όπως τονίζει η αντιπρόεδρος του Σόθμπι’ς Γκαμπριέλα Παλμιέρι.source:skai.gr
top