"Η Ελλάδα ίσως επιστρέψει 

στις αγορές έως τος 2012"


Η Ελλάδα «ίσως επιστρέψει στις αγορές στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012», τόνισε η διευθύντρια Εσωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Υπογράμμισε ωστόσο πως το πρόγραμμα εξυγίανσης της επιτρέπει να μείνει εκτός αγορών για μεγαλύτερο διάστημα. Σημείωσε επίσης πως «το ελληνικό πρόγραμμα προχωρά όπως αναμενόταν».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια τρομακτική αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελλάδα σε σχέση με πριν από έξι μήνες από επενδυτικούς οίκους, οικονομολόγους και τους ευρωπαίους εταίρους.

Το ΔΝΤ δεν εξετάζει παράτηση του προγράμματος στήριξης

O εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες ότι δεν βρίσκεται υπό συζήτηση κανένα σχέδιο από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Eρωτηθείς αν σχεδιάζεται παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Α. Αλταφάζ απάντησε:. «Όχι. Δεν υπήρξε ποτέ καμία συζήτηση, κανένα σχέδιο, καμία προετοιμασία για παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε, δεν έχει νόημα, αφού γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει σωστά το πρόγραμμα».

Κληθείς να σχολιάσει αν το θέμα ετέθη κατά τη χθεσινή συζήτηση που είχε ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Βερολίνο με το Γερμανό ομόλογό του Γόλφκανγκ Σόιμπλε, ο Αμαντέο Αλταφάζ απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν βλέπει το λόγο να γίνεται τέτοια συζήτηση, λαμβανομένου υπόψη ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα απαραίτητα μέτρα, οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και οι στόχοι του προγράμματος τείνουν να εκπληρωθούν.source:skai.gr
top