Το μυαλό γερνάει ταχύτερα

απ’ τα πόδια...



Μην στέκεστε σε σκάλες!

Ο χρόνος σε ένα ρολόι στο πάτωμα κυλάει πιο αργά σε σχέση με ένα ίδιο ρολόι που βρίσκεται πάνω σε μια σκάλα, επειδή το πρώτο επηρεάζεται περισσότερο από τη βαρύτητα. Η θεωρία του Αϊνστάιν για τη σχετικότητα του χρόνου επιβεβαιώνεται και από αμερικανούς επιστήμονες.

Χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα ατομικά οπτικά ρολόγια υψίστης ακρίβειας που τα είχαν τοποθετήσει σε υψομετρική διαφορά μόλις 33 εκατοστών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όταν κάποιος ζήσει επί 79 χρόνια σε υψόμετρο 33 εκατοστών (ένα «πόδι») ψηλότερο από κάποιον άλλο, θα γεράσει περίπου 90 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου (νανοδευτερόλεπτα) περισσότερο!

Είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που οι επιστήμονες χρησιμοποιούν ρολόγια για να δείξουν ότι όντως ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα στο κεφάλι του ανθρώπου σε σχέση με τα πόδια του, γεγονός που έχει ικανοποιήσει βαθιά όσους πάντα πίστευαν ότι ο Αϊνστάιν είχε δίκιο.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) των ΗΠΑ, υπό τον Τζέιμς Τσιν-Γουέν Τσου, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science».source:newsbeast.gr
top