Υιοθετεί τα ανήλικα τέκνα πεσόντων πιλότων η Βουλή...


Το τελευταίο διάστημα κυρίαρχο σύνθημα σχεδόν όλων είναι η αποδοκιμασία των πολιτικών… Τουλάχιστον αυτή τη φορά σε επίπεδο πρόθεσης  μόνο θετικά μπορεί να σχολιαστεί η πρωτοβουλία που ανέλαβε η βουλή των Ελλήνων.

Βέβαια επειδή από λόγια έχουμε χορτάσει, απομένει να δούμε εάν αυτά θα γίνουν και πράξη… Άλλωστε τόσοι ημέτεροι βολεύτηκαν σε αυτό το έρμαιο κοινοβούλιο, ας λάβουν μια χείρα βοηθείας τουλάχιστον κάποιοι που δικαιωματικά το αξίζουν. Ειδησεογραφικά τώρα, η Βουλή των Ελλήνων ανακοίνωσε την Πέμπτη (23/09), ότι θα υιοθετήσει το σύνολο των ανήλικων παιδιών των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, από το επεισόδιο των Ιμίων το 1996 ως σήμερα, ως ελάχιστο φόρο τιμής.
Η απόφαση ελήφθη από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ύστερα από πρόταση του προέδρου του Σώματος Φίλιππου Πετσάλνικου.
Πρόκειται για επιπλέον 29 ανήλικα παιδιά, πέραν των ανήλικων τέκνων του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη και του ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη για τα οποία η Βουλή έχει λάβει ομόφωνη απόφαση στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, όπως και του υποσμηναγού Νικολάου Παρούση και του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη με προγενέστερες αποφάσεις του Κοινοβουλίου.
Η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και, αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.source:cosmo.gr
top