Σε επαγρύπνηση για τον ιό 

του Δυτικού Νείλου...


Σύσκεψη χθες στη νομαρχία Λάρισας

Σε επαγρύπνηση κάλεσε τους αρμόδιους φορείς ο ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης της κρίσης, υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νάνος όσον αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στη νομαρχία Λάρισας ο κ. Νάνος επεσήμανε ότι πλέον «έχουμε περάσει σε φάση εξόδου», ενώ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικός ο επαναπρογραμματισμός των δράσεων, προκειμένου να μην υπάρξουν κρούσματα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Συνολικά, όπως αναφέρθηκε, εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου ασθένησαν 234 άτομα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 26 θανατηφόρα, με θύματα κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ Α. Οικονομοπούλου ζήτησε τη συνεργασία όλων των υπευθύνων των Κέντρων Υγείας του Νομού, για να περισταλεί το φαινόμενο και να αντιμετωπίζονται τυχόν νέα κρούσματα.

Ο αντινομάρχης Λάρισας Αντώνης Δραμαλιώτης είπε ότι η νομαρχία υλοποίησε συστηματικά το Πρόγραμμα Κωνωποκτονίας με ψεκασμούς που άρχισαν το Μάιο αλλά και πρόσθετους ψεκασμούς που ολοκληρώθηκαν προ ημερών.source:newsbeast.gr
top