Φέρνουν στη Βουλή Καραμανλή για Βατοπέδι...



Την απόφαση να κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα πάρουν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του protothema.gr, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν το σκάνδαλο Βατοπεδίου, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Τα όσα κατέθεσε η κυρία Αικατερίνη Πελέκη, και που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό όχι μόνο να γνωρίζει από την πρώτη στιγμή τις διαδικασίες ανταλλαγής ακινήτων αλλά να είναι δική του απόφαση, δεν αφήνουν περιθώρια στα μέλη της επιτροπής - ακόμα και σε αυτά που το επιθυμούσαν – να καταψηφίσουν το αίτημα του κ. Θανάση Πλεύρη, βουλευτή του ΛΑΟΣ, ο οποίος και πρότεινε την κλήση Καραμανλή.

Μάλιστα, το πιθανότερο σενάριο θέλει τα μέλη τη επιτροπής να αποφασίζουν την κλήση όλων, όσους ανέφερε η κυρία Πελέκη ως «διαχειριστές» της απόφασης και να προγραμματίζουν τις καταθέσεις τους ως εξής : πρώτοι οι κ.κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευάγγελος Μπασιάκος, Πέτρος Δούκας, Αλέκος Κοντός, Κώστας Κιλτίδης, ο πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γιάννης Αγγέλου και στο τέλος ο κ. Καραμανλής.

Το πιθανότερο επίσης είναι ο πρώην πρωθυπουργός -στην περίπτωση που κληθεί - να τοποθετηθεί με υπόμνημα.source:protothema.gr
top