Χωρίς Ακρόπολη και 

Σούνιο την πανσέληνο 

για 9 ευρώ!


Χωρίς Ακρόπολη και Σούνιο την πανσέληνο για 9 ευρώ!
Για 9 ευρώ δεν τα βρίσκουν το υπουργείο Πολιτισμού και οι φύλακες αρχαιολογικών χώρων, βάζοντας έτσι λουκέτο στην Ακρόπολη και το Σούνιο την βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου, την ερχόμενη Τρίτη! Κλειστοί θα παραμείνουν κι άλλοι μεγάλοι αρχαιολογικοί χώροι.
Το αυγουστιάτικο φεγγάρι μπορεί να αγαλλιάζει την ψυχή των θεατών του και να αποτελεί την αποθέωση των ερωτευμένων, ωστόσο, έκανε το υπουργείο και τους φύλακες να... εξαγριωθούν. Για την υπερωρία της πανσελήνου οι φύλακες πήραν πέρυσι 12 ευρώ μικτά ανά ώρα, ενώ φέτος το υπουργείο προσφέρει 3 ευρώ την ώρα. Για μια διαφορά 9 ευρώ λοιπόν ξεχάστε τα πιο ειδυλλιακά τοπία!
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο τονίζει πως «δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και πρακτικές του παρελθόντος» και προσθέτει πως για τους χώρους που θα μείνουν κλειστοί ευθύνονται οι φύλακες. Από την πλευρά τους, οι υπάλληλοι κατηγορούν το υπουργείο για ανευθυνότητα και προχειρότητα.
Έτσι, κλειστοί θα είναι το βράδυ της πανσελήνου η Ακρόπολη, το Σούνιο, η Ρωμαϊκή Αγορά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, ο Κεραμεικός και το Ολυμπιείο. Κοινώς, τα πιο περιζήτητα και πολυσύχναστα μέρη... ξεχάστε τα!
Οι Αθηναίοι θα μπορούν να δουν το φεγγάρι από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Νομισματικό Μουσείο (όπου θα υπάρχει και συναυλία της Νένας Βενετσάνου), τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και το θέατρο Ζέας στον Πειραιά.
Επίσης, στην υπόλοιπη χώρα θα λειτουργήσουν περισσότεροι από 85 αρχαιολογικοί χώροι, όπου οι φύλακες δέχθηκαν να εργαστούν επιπλέον εθελοντικά.
source:madata.gr
top