Τιτανικός : Πρωταγωνιστής 

στο "CSI υποβρύχιου κόσμου"...

Με ρομποτικά υποβρύχια, σόναρ, τρισδιάστατες κάμερες και συσκευές απεικόνισης θα επιχειρήσουν Αμερικανοί και Καναδοί ερευνητές να πραγματοποιήσουν μια εικονική ανέλκυση του ναυαγίου του Τιτανικού, προκειμένου να το δημιουργήσουν το λεπτομερέστερο μέχρι σήμερα“προφίλ” του πλοίου.


Οι δύο ερευνητικές ομάδες, αποτελούμενες από 30 άτομα έκαστη, χρησιμοποιώντας τεχνικές τρισδιάστατης εικονοληψίας θα επιχειρήσουν να χαρτογραφήσουν το ναυάγιο στο βυθό του Βόρειου Ατλαντικού. “Θα είναι σαν το CSI του υποβρύχιου κόσμου”, σχολίασε.
Σύμφωνα με την RMS Titanic Inc., την εταιρεία που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την ανέλκυση αντικειμένων από το ναυάγιο και την πρωτοβουλία για την επιχείρηση, το μεγαλύτερο μέρος του καταστρώματος του βυθισμένου Τιτανικού θα καταρρεύσει τα επόμενα 10 με 15 χρόνια.
Το υπερωκεάνιο βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912 μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο, τέσσερις μέρες μετά την αναχώρησή του στο παρθενικό ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, παρασύροντας στον “υγρό τάφο” 1.517 επιβάτες.
Aνακαλύφθηκε το 1985 σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων, περίπου 600 χλμ νοτιοανατολικά του καναδικού νησιού Νιουφάουντλαντ.source:cosmo.gr
top