Έκλεψαν ράβδο χρυσού 

από μουσείο της Φλόριντα...



"Φτερά" έκανε από ένα μουσείο στη Φλόριντα των ΗΠΑ μια ράβδος χρυσού αξίας 550.000 δολαρίων, την οποία είχε ανακαλύψει ένας κυνηγός θησαυρών σε μία ισπανική γαλέρα το 1980, σύμφωνα με την διευθύντρια του μουσείου Μελίσα Κέντρικ.

Η ράβδος, που ζυγίζει 74,85 ουγγιές και έχει μήκος 28 εκατοστά, εκλάπη την Τετάρτη από το Ναυτικό Μουσείο Μελ Φίσερ στην περιοχή Κι Γουέστ της Φλόριντα. Βρισκόταν μέσα σε μία γυάλινη προθήκη με ένα άνοιγμα από το οποίο οι επισκέπτες μπορούσαν να τοποθετήσουν το χέρι τους και να εξετάσουν την ράβδο.


Πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του μουσείου έδειξαν με σαφήνεια ότι πρόκειται για δύο κλέφτες.


Εκτός από την μεγάλη χρηματική αξία της ράβδου - καθώς η αξία του χρυσού έχει εκτοξευθεί στα ύψη - η συγκεκριμένη έχει και τεράστια ιστορική αξία. Η ράβδος έχει ορισμένα διακριτικά όπως ρωμαϊκούς αριθμούς που συμβολίζουν ότι είναι 16 καρατίων, ένα σύμβολο του ιδιοκτήτη και μία σειρά κουκίδων που δείχνουν τι φόρο κατέβαλε ο ιδιοκτήτης στην Ισπανία.


Ο
Μελ Φίσερ, ένας κυνηγός θησαυρών ο οποίος απεβίωσε το 1998 είχε ανακαλύψει την ράβδο μέσα στο ναυάγιο του Σάντα Μαργαρίτα, μιας ισπανικής γαλέρας που βυθίστηκε κατά την διάρκεια ενός τυφώνα το 1622.source:nooz.gr
top