Αν ήταν το παιδί του 

Πρωθυπουργού τι θα γινόταν;


Αν ήταν το παιδί του Πρωθυπουργού τι θα γινόταν;
Με αφορμή τον θάνατο ενός ακόμη  νεοσυλλέκτου  στρατιώτου… Δυστυχώς έρχονται κάποιες  φορές που δεν μπορείς να καταγράψεις αυτά που νοιώθεις μέσα στην ψυχή σου και αυτό γιατί δεν υπάρχουν λόγια που θα μπορούσαν να καταθέσουν τα ψυχικά μας συναισθήματα!

Η πολιτική ηγεσία, ανεξαρτήτου κόμματος και κυβερνήσεως, υπόσχονται όλοι «ανθρώπινο πρόσωπο» στην θητεία!

Αλήθεια, εάν αυτά τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους στην θητεία τους, ήταν το παιδί του Υπουργού, του Αρχηγού του ΓΕΣ τι θα γινόταν; Μήπως η ζωή  έχει την ανάλογη αξία και αποτιμάται σύμφωνα  με την θέση του μπαμπά;

Αν ήταν το παιδί του Πρωθυπουργού τι θα γινόταν;

Θα μέναμε μόνα στα στεγνά συλλυπητήρια, στην κατάθεση ενός στεφανιού και "εις άλλα με υγεία";;;

Η αλήθεια είναι ότι θέλει το κράτος μας στρατό, αλλά δεν έχει τον τρόπο να υποδεχθεί πραγματικά όπως αρμόζει  αυτά τα παιδιά που έρχονται να υπηρετήσουν στον στρατό.

Το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική η θητεία, δεν σημαίνει ότι υποβιβάζεται η ζωή του καθενός που υπηρετεί, έφεδρος ή μόνιμος!!!

Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, χρειάζεται ανανέωση τόσο του «πνεύματος» όσο και κάποιων άλλων διατάξεων και νόμων!

Το τραγικό ερώτημα είναι: Αξίζει να σε πεθαίνουν; Αξίζει να μην έχεις την ανάλογη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή υπηρετείς;

Είναι τραγικό, κάποια παιδιά  να επιστρέφονται  στους γονείς τους μέσα σε ένα "κουτί" κάποιων διαστάσεων και κάποιας "ποιότητας" ξύλου, επειδή πήγαν  να υπηρετήσουν την πατρίδα, αλλα εκεί που τους πήγαν, δεν υπήρχε ουσιαστική υποοδομή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή ακόμη δεν υπήρχε και η υποδομή ενός εκπαιδευτού να "ακούει" να "αισθάνεται" να "νοιώθει" τον πόνο και την ανησυχία του κάθε εκπαιδευομένου!.

Είναι τραγικό για τα παιδιά και για τους γονείς! Τραγικότατο!!!!
Χρειάζεται ριζική ανανέωση τόσο  το σύστημα όσο  και η σκέψη!

Χρειάζεται πέρα από Ευχολόγια  για να μην υπάρξει άλλος θάνατος κανενός παλικαριού, να υπάρξει κάτι ουσιαστικότερο για τον χώρο των Ενόπλων μας Δυνάμεων!  Να υπάρξει η ΘΕΛΗΣΗ και η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ για κάτι καλύτερο!!!

Για κάτι που δεν θα αφαιρεί ζωές, αλλά θα τιμάει αυτόν που υπηρετεί μόνιμα ή εφεδρικά τον χώρο!!!!

Μπορούν να γίνουν πολλά καλά!!! Υπάρχει η οργανωμένη υποδομή!

Θα υπάρξει και η θέληση;;;;;;

Το ελπίζω και το εύχομαι  και προσεύχομαι γι’αυτό, να γίνουν όλες οι ανάλογες πράξεις!!!!!
+Αρχιμανδρίτης
Νικόλαος Κ. Λαγουμτζής
Συνταγματάρχης (Θ) ε.α.

source:madata.gr
top