Επικίνδυνη η υπερβολική

αύξηση βάρους κατά τη

διάρκεια της εγκυμοσύνης...


Μπορεί να βλάψει το έμβρυο

Την αύξηση του βάρους τους πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, διότι μπορεί να βλάψει το έμβρυο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια οι γυναίκες που πήραν 22,6 κιλά είχαν διπλάσιο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδί με μεγάλο σωματικό βάρος γέννησης συγκριτικά με γυναίκες που είχαν πάρει 9 κιλά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet, τα νεογνά των γυναικών που είχαν πάρει περισσότερα από 24 κιλά κατά την εγκυμοσύνη ήταν σχεδόν 150 γραμμάρια βαρύτερα από τα νεογνά των γυναικών που είχαν πάρει λιγότερα από 10 κιλά.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Ινστιτούτο Ιατρικής των ΗΠΑ συστήνει στις γυναίκες με κανονικό βάρος να μην παίρνουν περισσότερα από 16 κιλά ανά εγκυμοσύνη. Ενώ όσες έχουν ήδη περιττά κιλά δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 11 κιλά. Τέλος, όσον αφορά στις παχύσαρκες γυναίκες, αυτές  θα πρέπει να περιορίσουν τα κιλά που παίρνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στα εννέα.source:newsbeast.gr
top