Ανάληψη ευθύνης για 

την επίθεση σε κέντρο

στρατολογίας στο Ιράκ...

Την ευθύνη ανέλαβε παρακλάδι της Αλ Κάιντα


Παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο στρατολογίας του ιρακινού στρατού στη Βαγδάτη που στοίχισε τη ζωή 59 ανθρώπων, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμικών ιστοσελίδων.

Το "Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ" (ISI), που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, ανακοίνωσε ότι η επίθεση της Τρίτης, εν μέσω της θρησκευτικής γιορτής του Ραμαζανιού, "χτύπησε μία ομάδα σιιτών και αποστατών που ξεπούλησαν την πίστη τους για τα χρήματα και για να γίνουν όργανα στον πόλεμο κατά των ιρακινών σουνιτών", σύμφωνα με το SITE.


Η επίθεση, στην οποία τραυματίστηκαν 100 άνθρωποι, πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν από την αποχώρηση, την Πέμπτη, της τελευταίας μάχιμης αμερικανικής μεραρχίας από το Ιράκ.


Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Βαγδάτης, ο στρατηγός Κασέμ Άττα, είχε από την Τρίτη κατηγορήσει την Αλ Κάιντα: "Η χρονική στιγμή, οι συνθήκες και ο στόχος, όλα δείχνουν ότι η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από την επίθεση", είχε δηλώσει. 
source:skai.gr
top