Έρχονται βροχές, πέφτει ο

υδράργυρος...

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού


Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς ανέμους και τις βροχές, που σε ορισμένες περιοχές θα εξελιχθούν σε καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς.

Στην Αττική
Στην Αττική προβλέπονται για σήμερα τοπικές νεφώσεις, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθεί βροχή. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι βορειοανατολικοί, έντασης 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με σποραδικές βροχές, κυρίως το πρωί, θα παρατηρηθούν στη Θεσσαλονίκη. Από το απόγευμα θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι μέτριοι βορειοδυτικοί 4 και το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη
Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές, ακόμη και καταιγίδες το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις στα ορεινά το μεσημέρι. Από το απόγευμα θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έντασης 3 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο
Στα νησιά του Ιόνιου Πελάγους, στην Ηπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Πελοπόννησο θα παρατηρηθούν σήμερα νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. κυρίως στα ορεινά.

Θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις και σποραδικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα βόρεια κυρίως θαλάσσια τμήματα και πιθανόν τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Από το απόγευμα θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη
Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Πελάγους θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν το πρωί καταιγίδες στα βόρεια. Βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο
Με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές, ακόμη και καταιγίδες, κυρίως στη Θράκη και στο Ιόνιο θα ξεκινήσει η εβδομάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα στα νότια θα αυξηθούν, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Σε νέα μικρή πτώση ο υδράργυρος.source:tanea.gr

top