Διαψεύδει σενάρια για 

νέα μέτρα το ΥΠΟΙΚ...



Ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα του Τύπου για τη λήψη νέων μέτρων, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι εντός στόχων, και απορρίπτει τις πληροφορίες περί φερομένης απαίτησης της τρόικας για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα
"Αντίθετα με ό,τι λέγεται, ο προϋπολογισμός κινείται εντός των στόχων που έχουν τεθεί. Είμαστε με ασφάλεια 1 δισ. ευρώ πιο κάτω από τον στόχο που έχει τεθεί", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Διευκρινίζεται, δε, ότι το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού περιορίστηκε κατά 39,7%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης 39,5% που είχε καθοριστεί στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, ενώ "η υστέρηση των εσόδων κατά 1,3 δισ. ευρώ που αναφέρεται σε δημοσιεύματα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς στο σκέλος των εσόδων παρατηρείται μια υστέρηση της τάξης των 770 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί".
"Η υστέρηση αυτή οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι τον Ιούνιο του 2010 εκκαθαρίστηκαν 700.000 λιγότερες δηλώσεις φόρου εισοδήματος σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009", υποστηρίζει η ανακοίνωση.
Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι "η αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. για τον Ιούλιο του 2010 δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί στην πορεία των εσόδων, ενώ επίκειται και η είσπραξη του Ε.Τ.ΑΚ. για το έτος 2009".
"Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται πρωτοβουλίες και μέτρα αναφορικά με την ενίσχυση των εσόδων, όπως το σχέδιο δράσης για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων οφειλών, που έχει αρχίσει να αποδίδει, και τα 2,5 δισ. ευρώ από πρόστιμα που επέβαλε το Σ.Δ.Ο.Ε.".
Στο σκέλος των δαπανών οι πρωτογενείς δαπάνες μειώθηκαν κατά 12,6% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης 5,8%, ενώ οι καταβολές τόκων για τον Ιούλιο εμφανίζονται μεν αυξημένες, αλλά αφορούν περίπου το 25% των τόκων του έτους, σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, συμπληρώνοντας: "Τον Ιούλιο έχει επιταχυνθεί και η απορρόφηση εσόδων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η οποία σε μεγάλο βαθμό αναπλήρωσε την υστέρηση των εσόδων του τακτικού Προϋπολογισμού".
Εκτιμά ότι οι ενδείξεις από το μέτωπο εκτέλεσης του προϋπολογισμού είναι σε κάθε περίπτωση θετικές, "ωστόσο αυτό δεν αποτελεί αιτία εφησυχασμού".
"Η πιστή εκτέλεση του οικονομικού προγράμματος και ταυτόχρονα η ολοκλήρωση των απαραίτητων διαρθρωτικών παρεμβάσεων και πολιτικών θα θέσουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση", καταλήγει η ανακοίνωση.
ΝΔ: Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι
"Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι", τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασιλική Τζότζολα. "Ένα στα τρία παιδιά είναι χωρίς δουλειά, ένα στα τέσσερα μαγαζιά έχει ήδη κλείσει και επενδύσεις μηδέν. Οι θυσίες του Μνημονίου δεν σώζουν την οικονομία, σκοτώνουν την κοινωνία", σημείωσε.
ΛΑΟΣ: Εμφανής η έλλειψη οράματος

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, δήλωσε ότι είναι εμφανής πλέον η έλλειψη οράματος και μεθόδευσης από την κυβέρνηση. "Ελπίζουμεο κ. Παπανδρέου να καταλάβει ότι με τις ερασιτεχνικές επιδόσεις της κυβέρνησής του κανένας Έλληνας δεν μπορεί να αναμένει ουσιαστικά αποτελέσματα»", πρόσθεσε.
ΣΥΡΙΖΑ: Νέα μέτρα από Σεπτέμβρη
"Η θλιβερή αποτυχία των σφαγιαστικών μέτρων κυβέρνησης-τρόικας, σπρώχνοντας την οικονομία σ’ ένα ακατάσχετο κατήφορο, οδηγούν τον προϋπολογισμό σε εκτροχιασμό, με συνέπεια η κυβέρνηση να προετοιμάζει από τον Σεπτέμβριο νέο απαράδεκτο πακέτο μέτρων", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
source:nooz.gr
top