Οι Τουρκοκύπριοι σχεδιάζουν 

εκστρατεία για αναγνώριση...


Στα βήματα τα οποία θέλει η τ/κ πλευρά να προβεί η διεθνής κοινότητα, εάν δεν λυθεί το Κυπριακό μέχρι το τέλος του χρόνου, αναφέρθηκε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος είπε ότι σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, κάποια από τα βήματα στα οποία θα πρέπει να προχωρήσει η διεθνής κοινότητα για να περάσει η ε/κ πλευρά σε ενέργειες προς την κατεύθυνση της λύσης, είναι η πίεση για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, η άρση των οικονομικών «εμπάργκο» και το άνοιγμα των κατεχόμενων λιμανιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Σημερινή", ο Οζγκιουργκιούν, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι δεν έχουν διανύσει σοβαρή διαδρομή. Κατά τη διαδικασία που πέρασε, συνέχισε, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων άρχισαν να γνωρίζονται, καθώς χρειαζόταν λίγος χρόνος να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Για να βρεθεί μια λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, πρόσθεσε, πρέπει να έχει κανείς πολύ καλή πρόθεση. Η ε/κ πλευρά, είπε, καθυστέρησε στο να κάνει βήμα προς τη λύση και αναλώνει το χρόνο.


Για να αλλάξει η συμπεριφορά της ε/κ πλευράς, κατά τον κ. Οζγκιουργκιούν, χρειάζεται μια δύναμη που θα ταρακουνήσει τους Ε/κ. «Εδώ και χρόνια έγινε προσπάθεια να γίνει, αλλά δεν έγινε. Αυτό δεν πρέπει να αναμένεται από την ΕΕ, ούτε από τους Τ/κ», πρόσθεσε. 
source:protothema.gr
top