Με αλλαγές στο κυβερνητικό 

σχήμα φαίνεται να επιστρέφει 

από την Πάρο ο πρωθυπουργός...


Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες για τις αλλαγές στην κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στην Πάρο, ο κ. Παπανδρέου συζήτησε με τους συνεργάτες του τα πιθανά σενάρια και όλα δείχνουν ότι στις αποσκευές της επιστροφής περιλαμβάνεται και ο κατάλογος με τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στο
Βήμα της Κυριακής, εν όψει της λύσης του μυστηρίου, σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με τα ενδεχόμενα ανασχηματισμού.

Μία από αυτές είναι οι τελικές αποφάσεις για τα ονόματα των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα ανακοινωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου.


Το γεγονός αυτό σχετίζεται με το ενδεχόμενο αλλαγών στη σύνθεση της κυβέρνησης, υπό την έννοια ότι κάποιοι υφυπουργοί (τουλάχιστον) θα είναι υποψήφιοι.


Πολλά θα εξαρτηθούν επίσης και από το αν τελικά θα επιστρατευθούν υπουργοί για μεγάλους δήμους ή περιφέρειες, κάτι που δεν φαίνεται να προτιμά ο κ. Παπανδρέου, όπως τουλάχιστον λένε οι συνεργάτες του.


Κυβερνητικά στελέχη λένε ότι αν δεν γίνει ευρύς ανασχηματισμός ως τις αρχές Σεπτεμβρίου, τότε μια σαρωτική κίνηση δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από το τέλος του έτους, καθώς αμέσως μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα μέσα Νοεμβρίου τα περιθώρια στενεύουν επειδή ξεκινά η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.


Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, ο κ. Παπανδρέου έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να καταργήσει το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο και να το αντικαταστήσει με ένα πιο ευέλικτο όργανο, στο οποίο θα μετέχουν πέντε ή έξι υπουργοί.


Αλλες πληροφορίες θέλουν τους Γιάννη Ραγκούση και Παύλο Γερουλάνο να κατευθύνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ κοντά στη μετακίνηση -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της Καθημερινής- φέρονται οι υπουργοί Υγείας και Οικονομίας.


Σύμφωνα με το Βήμα, πιθανοί αντικαταστάτες της Λούκας Κατσέλη φέρονται οι Μ.Χρυσοχοΐδης ή ο Α.Λοβέρδος.


Και στις δύο περιπτώσεις πάντως κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες σε εξέλιξη.


Ο Παύλος Γερουλάνος, πάντως, μιλώντας στη Real News εκτιμά ότι δεν τίθεται θέμα μετακίνησής του, ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι είναι έτοιμος να φέρει εις πέρας όποια αποστολή του ανατεθεί.


«Αλλά εδώ στο υπουργείο έχουμε ξεκινήσει ένα έργο, το οποίο θα ήθελα να συνεχίσουμε...» 
source:tanea.gr
top