Παραιτείται από 

"Εμίρης του Καυκάσου"

ο Τσετσένος ισλαμιστής Ουμάροφ...

Παραιτείται από "Εμίρης του Καυκάσου" ο Τσετσένος ισλαμιστής Ουμάροφ
Ο επικεφαλής του τσετσενικού αντάρτικου Ντόκου Ουμάροφ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από τη «θέση» του «εμίρη του Καυκάσου» και όρισε τον διάδοχό του σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο μεταδόθηκε από την Kavkaz.tv και αναρτήθηκε στο YouTube. com.
«Αποφασίσαμε ομόφωνα να αποχωρήσω από τη θέση μου σήμερα», τόνισε ο Ουμάροφ, ή Αμπού Ουσμάν, ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη για τα τρομοκρατικά πλήγματα στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο.
Ο νέος επικεφαλής της ισλαμιστικής ομάδος «Εμιράτα του Καυκάσου» θα είναι πλέον ο Ασλαμπέκ Βαντάλοφ, ο οποίος σύμφωνα με τον Ουμάροφ «είναι νεώτερος και πιο ενεργητικός».
Τούτη η απόφαση όμως, «δεν συνεπάγεται πως εγώ πρόκειται να αποσυρθώ από τη τζιχάντ», τονίζει ο 46χρονος Ουμάροφ, ο οποίος υπόσχεται να πράξει «ό,τι είναι δυνατόν, σε λόγια και πράξεις» για να βοηθήσει τον διάδοχό του.
Στα τέλη Ιουνίου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη λήψη οικονομικών μέτρων κατά του Ουμάροφ, καθώς η ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον τον συμπεριέλαβε στην προεδρική διαταγή κατά των «τρομοκρατών και όσων υποθάλπουν τρομοκράτες και τις πράξεις τους».
source:parapolitika.gr
top