Εγκρίνονται νέες 

κατοικίες Ισραηλινών 

στην Ιερουσαλήμ...



Ο ισραηλινός δήμος της Ιερουσαλήμ έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 40 κατοικιών σε μία ισραηλινή συνοικία της ανατολικής Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε δημοτικός σύμβουλος, τη στιγμή που υπάρχουν έντονες διεργασίες για επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών με τους Παλαιστινίους.

Οι κατοικίες θα αναγερθούν στην περιοχή του Πισγκάτ Ζεέβ, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που προβλέπει την κατασκευή 220 διαμερισμάτων, δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ Κόμπι Κάλον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ynet της εφημερίδας Yediot Aharonot.


Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος της δημαρχίας δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε τις πληροφορίες. "Το Πισγκάτ Ζεέβ πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως κάθε άλλη συνοικία της Ιερουσαλήμ", σημείωσε ο αντιδήμαρχος.


Την αντίθεσή του με την απόφαση της δημαρχίας για την συνέχιση του εποικισμού της ανατολικής Ιερουσαλήμ εξέφρασε ο Μέιρ Τούργκεμαν, ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου. "Όλα γίνονται στα κρυφά, σαν κλέφτες. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να φερόμαστε στον κόσμο με αυτόν τον τρόπο" δήλωσε ο κ. Τούργκεμαν.


Ένας άλλος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ο Αλάλο Γιόσεφ, από την πλευρά του, επέκρινε το χρονοδιάγραμμα. "Βρισκόμαστε τώρα σε μια κρίσιμη στιγμή για τις διαπραγματεύσεις και το 'πράσινο φως' μπορεί μόνο να βλάψει", ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος.
source:nooz.gr
top