Χαλκιδική: Παράνομες οι 

άδειες για πολυτελείς βίλες...

Γνωμοδότηση του ΣτΕ


Παράνομες κρίθηκαν από το ΣτΕ οικοδομικές άδειες για πολυτελείς βίλες, που χτίστηκαν από ξενοδοχειακό συγκρότημα, μέσα στο δάσος Σταυρονικήτα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, κατόπιν προσφυγής οικολόγων της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για συγκρότημα πολυτελών κατοικιών που κατασκευάστηκε σε παραθαλάσσια δασική έκταση 2.233 στρεμμάτων στην περιοχή Σταυρονικήτα.


«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να πράξουν αυτό που δεν κάνει το κράτος και η αυτοδιοίκηση: την προστασία των δασών και των συλλογικών αγαθών», δήλωσε για το θέμα, σε συνέντευξη Τύπου, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, προσθέτοντας ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαιώνει την αρχή ‘άπαξ δάσος εσαεί δάσος’, κάτι που έχει τεράστια σημασία, πανελλαδικά», τόνισε.


Ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια νίκη με πανελλαδικές διαστάσεις που κερδήθηκε, έπειτα από πολύχρονο αγώνα, ενώ με την απόρριψη και των 21 τριτανακοπών των ιδιοκτητών από την Ολομέλεια του ΣτΕ., σταματά οριστικά η οικοπεδοποίηση του δάσους.


Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων «για αρκετά χρόνια, δικηγόρος των ιδιοκτητών και του συγκροτήματος ‘Σάνη Α.Ε.’, που κατασκεύαζε και πουλούσε στο δάσος βίλες και συγκρότημα πολυτελών κατοικιών ήταν το γραφείο του καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου και πρώην υπουργού της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου».


Όσον αφορά για το τι πρόκειται να γίνουν τα παράνομα κτίσματα μετά τη δικαστική απόφαση, ο κ.Τρεμόπουλος υπογράμμισε ότι «η απόφαση για κατεδάφιση είναι πολιτική και βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης».
source:skai.gr
top