Τραβάει το σκοινί κατά 

της Ελλάδας η Σλοβακία...


Μας είπαν όχι στην οικονομική βοήθεια. Επικρίθηκαν γι' αυτό όχι από την ελληνική κυβέρνηση αλλά από τις Βρυξέλλες και επιμένουν να ζητάνε και τα ρέστα.
Χθες το σλοβακικό κοινοβούλιο καταψήφισε την συμβολή της χώρας στο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας.
Σήμερα, η πρωθυπουργός, Ιβέτα Ραντιτσόβα, επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να βοηθήσουμε εκείνους που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι μόνοι τους».

Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας επιχείρησε να απαντήσει στις έντονες επικρίσεις που δέχεται η χώρα της τόσο από τις Βρυξέλλες, όσο και από αξιωματούχους των κρατών – μελών, που επισημαίνουν ότι η άρνηση της Μπρατισλάβα να συμμετάσχει στη βοήθεια προς την Ελλάδα παραβιάζει τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις και δείχνει έλλειψη αλληλεγγύης. Σε δηλώσεις της στη γερμανική έκδοση των Financial Times, η Ιβέτα Ραντιτσόβα αναφέρει ότι «η Σλοβακία πέρασε μία δύσκολη περίοδο με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε από το 1998 μέχρι το 2002 και κανείς δεν μας βοήθησε».


«Δεν είχαμε δεκάρα. Τίποτε. Οι συμπολίτες μας επωμίσθηκαν το βάρος της προσπάθειας και δεν ήταν εύκολο. Αλλά ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο χάρη σε επώδυνες και αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να τους εξηγήσω ότι πρέπει τώρα να βοηθήσουμε εκείνους που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι μόνοι τους;»
, λέει.

Ο Στέφεν Σάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, υπενθύμισε με δήλωσή του στους Financial Times Deutschland ότι «καθένας πρέπει να κρατήσει στο νου του ότι μπορεί μια ημέρα να έχει ανάγκη την αλληλεγγύη των άλλων» και πρόσθεσε ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα μιλήσει με την Ιβέτα Ραντιτσόβα κατά την επίσκεψή της στο Βερολίνο στις 25 Αυγούστου.


Μάλλον η λέξη αλληλεγγύη δεν υπάρχει στο σλοβακικό λεξικό...source:newsit.gr
top