Στο διαδίκτυο η 

χρηματοδότηση των 

υποψηφίων Δημάρχων...

Τις εκλογικές δαπάνες που θα πραγματοποιήσουν οι υποψήφιοι των εκλογών του Νοεμβρίου, θα αναρτούν στο διαδίκτυο και σε ειδική βάση δεδομένων, που θα σχηματιστεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σημαντικοί περιορισμοί καθιερώνονται και ως προς τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια των ενισχύσεων, αφού η χρηματοδότηση συνδυασμών από το ίδιο πρόσωπο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ανώτατο όριο για μεμονωμένο υποψήφιο περιορίζεται στα 500 ευρώ. Παράλληλα, όλοι οι συνδυασμοί θα λάβουν από την εφορία έναν ειδικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου η κυβέρνηση να ελεγχθεί τα χρήματα, που θα διακινούνται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Σύμφωνα με Το Βήμα (13/08), «τα έσοδα και οι δαπάνες των περιφερειακών και των δημοτικών συνδυασμών διακινούνται μέσω ειδικών λογαριασμών που τηρούνται σε τράπεζες εγκατεστημένες στην Ελλάδα», όπως ορίζεται από το νόμο.
Έτσι. οι «χορηγοί» -φυσικά πρόσωπα και όχι εταιρείες, για τις οποίες ισχύει απαγόρευση χρηματοδότησης- που θέλουν να ενισχύσουν έναν συνδυασμό υποψηφίων ή έναν μεμονωμένο υποψήφιο, υποχρεώνονται να πηγαίνουν στις τράπεζες και να δώσουν τα στοιχεία τους, προτού προχωρήσουν στην κατάθεση των χρημάτων.
Ακόμη, στο εξής οι συνδυασμοί, οι οποίοι θα έχουν τον δικό τους ειδικό ΑΦΜ, υποχρεούνται πριν από τις εκάστοτε εκδηλώσεις να θεωρούν διπλότυπα εισιτηρίων και στο στέλεχος, να γράφουν τα πλήρη στοιχεία των εισερχομένων στην εκδήλωση.source:cosmo.gr
top