Σε επιφυλακή οι δυνάμεις 
της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ...
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην ανατολική Ιερουσαλήμ εν όψει της μεγάλης προσευχής της πρώτης Παρασκευής του Ραμαζανιού στην Πλατεία των Τζαμιών.

Ισχυρές δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Ιερουσαλήμ εν όψει της προσευχής της πρώτης Παρασκευής του Ραμαζανιού στην Πλατεία των Τζαμιών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
«Έχουμε αναπτύξει δύο χιλιάδες αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Δεκάδες χιλιάδες πιστοί αναμένεται να συρρεύσουν, όπως και κάθε χρόνο, στην μεγάλη προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Αλ-Ακσα, στην Πλατεία των Τζαμιών.
Οι ισραηλινές αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση των Παλαιστινίων της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας στην ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία κατελήφθη και προσαρτήθηκε το 1967, κατά τον πόλεμο των Έξι Ημερών, καθώς και στο ισραηλινό έδαφος. Ωστόσο, ορισμένες κατηγορίες Παλαιστινίων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης έχουν λάβει άδεια πρόσβασης στο τέμενος Αλ-Ακσα με την ευκαιρία του μήνα του Ραμαζανιού.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που άρχισε αυτήν την εβδομάδα, οι Παλαιστίνιοι άνδρες άνω των 50 ετών και οι γυναίκες άνω των 45 ετών μπορούν να συμμετέχουν στις προσευχές της Παρασκευής στο τέμενος Αλ-Ακσα, ενώ ειδικές άδειες μπορούν να λάβουν οι νυμφευμένοι άνδρες 45-50 ετών και οι παντρεμένες γυναίκες 30-45 ετών.
source:kathimerini.gr
top