Στο στόμα του λύκου 

αφήνουν οι Αμερικανοί το Ιράκ»

"Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί σκότωσαν το Ιράκ" δηλώνει ο συνεργάτης του Σαντάμ Χουσείν


Η προγραμματισμένη οριστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ θα αφήσει τη χώρα "στο στόμα του λύκου", προειδοποίησε την Παρασκευή ο πρώην αντιπρόεδρος του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν Τάρεκ Αζίζ.

Ο Αζίζ, ο οποίος εκτίει ποινή 15ετούς κάθειρξης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, έκανε τη δήλωση αυτή σε αποκλειστική συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Είναι η πρώτη δημόσια "εμφάνιση" του Αζίζ από την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, το 2003.

Στη συνέντευξή του ο Αζίζ επικρίνει έντονα τα σχέδια του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για οριστική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

"Δεν μπορεί να μάς εγκαταλείψει. Αφήνει το Ιράκ στο στόμα του λύκου. Όταν κάνεις ένα λάθος πρέπει να το διορθώνεις και όχι να αφήνεις το Ιράκ να πεθάνει", τόνισε ο Αζίζ.

"Είναι επτά χρόνια και τέσσερις μήνες που βρίσκομαι στη φυλακή. Ομως, έκανα κάποιο έγκλημα σε βάρος κάποιου πολίτη, στρατιώτη ή κληρικού; Η απάντηση είναι όχι", πρόσθεσε.

Ο Αζίζ τόνισε ότι ο ίδιος και ο Σαντάμ ήταν πεπεισμένοι ότι οι ΗΠΑ θα εισβάλουν στο Ιράκ στα τέλη του 2002.

"Ο Μπους και ο Μπλερ είπαν ψέματα σκόπιμα. Είναι και οι δυο φιλοσιωνιστές. Ηθελαν να καταστρέψουν το Ιράκ προς όφελος του Ισραήλ, όχι προς όφελος των ΗΠΑ και της Βρετανίας", υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Αζίζ, το Ιράκ θα ήταν καλύτερα εάν επέστρεφε υπό την εξουσία ενός ισχυρού άραβα ηγέτη.

"Δεν έχει απομείνει τίποτα πλέον εδώ. Τίποτα. Επί 30 χρόνια ο Σαντάμ έχτιζε το Ιράκ και τώρα αυτό έχει καταστραφεί. Υπάρχουν περισσότεροι άρρωστοι και περισσότεροι πεινασμένοι από πριν. Ο κόσμος δεν έχει υπηρεσίες. Οι άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά κατά δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες. Είμαστε όλοι θύματα της Αμερικής και της Βρετανίας. Σκότωσαν τη χώρα μας", τόνισε ο Αζίζ.source:skai.gr
top