"Το Νησί"

To μυστικό της Σπιναλόγκα..

Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ της Βρετανίδας Βικτόρια Χίσλοπ, «Το Νησί», πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του, γίνεται για πρώτη φορά σειρά, όχι από κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο του εξωτερικού, αλλά από εγχώριο, το Mega.
Κατερίνα Λέχου 
Πρόκειται για τεράστια παραγωγή με το κόστος του κάθε επεισοδίου να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Ύστερα από εννέα μήνες γυρισμάτων, που πραγματοποιήθηκαν εξολοκλήρου στην Κρήτη και μόνο σε πραγματικές τοποθεσίες, αύριο Παρασκευή όλοι οι συντελεστές σταματούν τα γυρίσματα για δυο εβδομάδες και επιστρέφουν μετά τις 20 Αυγούστου.

Το μυθιστόρημα της Χίσλοπ ξεκινάει από το σήμερα και μέσα από μια συγκλονιστική αφήγηση μας μεταφέρει στην Κρήτη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη Σπιναλόγκα, το νησί των λεπρών.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδουλάκος («Μπαμπά μην Τρέχεις»), ο οποίος μάλιστα έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του: «Έχω στο CD player τού αυτοκινήτου μου το βιβλίο σε audio CD και καθημερινά ακούω αποσπάσματά του. Θέλω να κουβαλάω στο μυαλό μου συνέχεια την ατμόσφαιρά του για να τη μεταφέρω όσο το δυνατόν καλύτερα στο γύρισμα».

Ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς έχει δημιουργήσει ολόκληρους οικισμούς σε φυσικούς χώρους. Στη Σπιναλόγκα, επειδή είναι αρχαιολογικός χώρος, πραγματοποιήθηκαν κανονικά λήψεις, χωρίς φυσικά να γίνουν παρεμβάσεις. Για να αποδοθεί λοιπόν ακριβώς η ζωή των λεπρών στο νησί, ο Χαλκιάς μεταμόρφωσε εντελώς έναν ολόκληρο δρόμο στην Άνω Ελούντα.

Επιπλέον, οι κάτοικοι του νησιού βοήθησαν πάρα πολύ στο να αποδοθεί πιο πιστά η εικόνα προσφέροντας κειμήλια εκείνης της εποχής.

Η Ξανθή Κοντού και η Μαρία Κοντοδήμα ύστερα από μεγάλη έρευνα βρήκαν ρούχα εποχής και με πολλή δουλειά δημιούργησαν κι άλλα από την αρχή, για να ανταπεξέλθουν στις ενδυματολογικές απαιτήσεις των ογδόντα βασικών ρόλων και των πεντακοσίων κομπάρσων.

Ο Μίνως Μάτσας έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική ενώ τη διεύθυνση φωτογραφίας ανέλαβε ο Βαγγέλης Κατριτζιδάκης.

Θα προβληθούν συνολικά 26 επεισόδια, αρχής γενομένης από Οκτώβρη, ίσως και από τέλη Σεπτεμβρίου. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2009 και θα τελειώσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ η προεργασία για τη σειρά ξεκίνησε περίπου από το Μάιο του 2009.
source:yupi.gr
top